Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), a lansat un atac la adresa prim-ministrului Florin Cîțu. Criticile sunt legate de creșterea prețurilor din ultima vreme. Ciolacu a vorbit despre majorări la energie, combustibil, dar și saltul pe care l-a înregistrat inflația din România.

Marcel Ciolacu, atac la premierul Florin Cîțu

„Prețurile au luat-o razna în timp ce Cîțu se visează iar pe calul alb al creșterii economice! Istorică este doar prăbușirea galopantă a puterii de cumpărare a românilor. Facturi la energie cu 17% mai mari, combustibil cu 9% mai scump și prețuri până la cer la alimentele de bază. Plus o inflație de peste 3% care a făcut franjuri veniturile și așa înghețate de premierul Cîțu.
Asta e realitatea. Ce este de reținut din comunicatul INS este doar că, după un an de pandemie, economia României este sub primul trimestru din 2020, când a fost lockdown! Halal performanță, Cîțu!”, a fost mesajul transmis, marți, de Marcel Ciolacu, pe contul de Facebook.
Altfel, tot azi, președintele interimar a vorbit pe rețeaua de socializare despre doctorii care au murit în timp ce au luptat cu pandemia de coronavirus. Ciolacu a atras atenția că familiile celor decedați nu au fost ajutate financiar de către statul român.

„S-au bătut cu pumnii în piept că îi vor plăti cu prioritate”

„Bătaie de joc pentru cei #133 de eroi din sistemul medical care au murit în prima linie în lupta cu pandemia! #ZERO lei au primit urmașii acestora, contrar Legii pe care PSD a adoptat-o anul trecut în Parlament!
Timp de aproape un an, Guvernele Dreptei s-au bătut cu pumnii în piept că îi vor plăti cu prioritate, dar, în realitate, i-au umilit îngrozitor! N-au plătit nimic, inventând tot felul de motive aberante! Au inventat grupuri de lucru, pentru ca în final să se blocheze în incompetență și prostie!
Rezultatul este că familiile acestor eroi sunt batjocorite cu fiecare zi care trece de această guvernare ticăloasă și tot mai insensibilă la dramele românilor!
#atatsaputut”, a fost mesajul lui Ciolacu.