Evenimentul Zilei > Actualitate > Credincioșii respiră ușurați. Papa Francisc a depășit o încercare dificilă
Credincioșii respiră ușurați. Papa Francisc a depășit o încercare dificilă

Credincioșii respiră ușurați. Papa Francisc a depășit o încercare dificilă

Papa Francisc nu a fost contaminat cu noul coronavirus, testele sale find negative, a anunțat presa din Italia. Suveranul pontif a fost testat după ce autoritățile au descoperit un caz de îmbolnăvire la un prelat care locuiește în reședința sa.

Rezultatul testului efectuat de Papa Francisc, pentru depistarea noului coronavirus a ieșit negativ, susțin publicațiile Il Messagero şi Fatto Quotidiano. Suveranul pontif a fost testat miercuri, după ce autoritățile medicale au descoperit virusul la un prelat care locuiește în reședința papei, din Cetatea Vaticanului.

Pacientul lucrează pentru Secretariatul de Stat și locuieşte în Casa Santa Marta, o reşedinţă cu regim hotelier unde Papa Francisc deține un mic apartament. Aici, suveranul pontif îşi ia mesele şi acordă audienţe private.

În urma descoperirii, au fost testați toți funcționarii care lucrează în Casa Santa Marta, în special secretarii particulari ai papei, însă rezultatele au ieșit negative.

Informaţia nu a fost confirmată oficial de Vatican, care nu a dorit să comenteze nici la primul test la care a fost supus papa, la începutul lunii, atunci când suveranul pontif a avut o răceală cu tuse şi şi-a anulat toate angajamentele.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.