Evenimentul Zilei > International > Cozmin Gușă: Gerontocrația omoară democrația? Ce joc fac corporațiile la vârful ieharhiei politice, peste Ocean
Cozmin Gușă: Gerontocrația omoară democrația? Ce joc fac corporațiile la vârful ieharhiei politice,  peste Ocean

Cozmin Gușă: Gerontocrația omoară democrația? Ce joc fac corporațiile la vârful ieharhiei politice, peste Ocean

Numirea octogenarei Nancy Pelosi în fruntea Camerei Reprezentanților readuce în actualitate o temă mai veche în managementul politic: preferința Americii pentru politicieni de vârsta a treia relevă oare și o miză venită pe filieră corporatistă? Numele unor nonagenari ca George Soros, Rupert Murdoch sau Henry Kissinger sunt ele însele o miză.

Într-un amplu comentariu postat pe pagina sa de Facebook, analistul politic Cozmin Gușă se întreabă ce semnificații au recentele mutări de la vârful politicii americane.

„2 sloganuri valabile azi în SUA: GERONTOCRAȚIA OMOARĂ DEMOCRAȚIA!” CORUPȚIA UCIDE PRODUCȚIA!” CONSECINȚE NIMICITOARE PENTRU RESTUL PLANETEI.

Toți cei performanți din generația mea, ce-au ținut cont în educația și activitățile lor profesionale de zicerea românească “CINE N-ARE BĂTRÂNI SĂ-ȘI CUMPERE”, au avut de câștigat, fără excepție. La rândul meu, mi-am bazat mereu strategiile pe sfaturile unor sexa-, septa-, sau chiar octogenari, oameni ce-au marcat prin performanță domeniile unde au activat, am conviețuit chiar alături de ei și-am avut și eu doar de câștigat.

Sunt în măsură să vă relatez așadar nu doar despre beneficiile iscate din înțelepciunea lor, dar și despre limitele lor firești, generate conform biologiei, ce-i face INAPȚI pentru activitatea managerială ce reclamă obținerea de performanță în domenii super-competitive, iar managementul politic este un astfel de domeniu.

Nu înșir și nu descriu aici aceste AVATARURI ce generează GERONTOCRAȚILOR cel puțin poticneli, cei care mă citiți sunteți perfect conștienți de ele, chiar și din analiza propriilor acțiuni și performanțe de-a lungul vieților voastre. După introducerea asta ce clarifică abordarea legată de subiect, să analizăm contextul suprastructurii MANAGEMENTULUI POLITICO-CORPORATIST ce guvernează asupra deciziilor din SUA.

Ieri, democrații americani au decis ca NANCY PELOSI (80 de ani) să preia conducerea Camerei Reprezentanților, devenind astfel omul numărul 3 în SUA, indiferent de rezultatul tranșării luptei TRUMP-BIDEN. Trecutul recent al lui Pelosi, ușor de analizat din relatările de presă, relevă toate defectele vârstei, de la egoism exacerbat, lipsă de discernământ în decizii, protecția corupților generată de șantajul acestora bazat pe greșelile inerente din activitatea publică ale octogenarei, cinismul ei venit din dezinteresul personal legat de vreun viitor bun pentru comunitate, etc.

Avatarurile vârstei apasă greu

Cazurile septagenarului TRUMP sau al aproape octogenarului (78 de ani) BIDEN le-am tot discutat, și nu mai revin azi, avatarurile vârstei apasă greu mai ales în cazul celui din urmă, dar ce-am înșirat în cazul Pelosi este adevărat și pentru ei.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE