Evenimentul Zilei > Social > Coșmarul Covid. Predicție înfiorătoare făcută de un epidemiolog: ”Vom fi cu toții morți până atunci”
Coșmarul Covid. Predicție înfiorătoare făcută de un epidemiolog: ”Vom fi cu toții morți până atunci”

Coșmarul Covid. Predicție înfiorătoare făcută de un epidemiolog: ”Vom fi cu toții morți până atunci”

Un epidemiolog din Statele Unite ale Americii a afirmat că nu vom scăpa de coronavirus în următorii zeci de ani. Important este ca virusul să poată fi controlat.

În timp ce mulți privesc cu nerăbdare la viața de după pandemie, un expert în sănătate a făcut o previziune sumbră, potrivit căreia coronavirusul va fi prezent în viețile noastre până în secolul următor.

Experții în sănătate din întreaga lume au sperat că varianta Omicron, foarte transmisibilă, dar mai blândă, va face trecerea Covid-19 de la o pandemie la o endemie mai stabilă și mai ușor de gestionat.

Coronavirusul va fi prezent în viețile noastre mult timp, avertizează un specialist

Dar, doctorul Gregory Poland, epidemiolog la Clinica Mayo din Minnesota, spune că „nu suntem încă în niciun stadiu în care să putem prezice endemicitatea. Mai mult, a opinat el, „nu o vom eradica.”

Poland a subliniat că coronavirusul a infectat animale și a spus că acest lucru indică faptul că poate continua să mute și să se răspândească pentru o perioadă de timp nedeterminată.

„Așadar, permiteți-mi să fac o predicție, care va fi greu de verificat pentru oricare dintre voi, deoarece vom fi cu toții morți până atunci, dar stră-stră-stră-strănepoții voștri vor fi încă imunizați împotriva coronavirusului” a declarat Poland, pentru MarketWatch.

„Cum pot să spun așa ceva? Dacă v-ați făcut vaccinul antigripal în această toamnă ați fost imunizat împotriva unei tulpini de gripă care a apărut în 1918 și a provocat o pandemie”.

Comentariile lui Poland au fost făcute cu o zi înainte ca cel mai mare expert național în boli infecțioase, doctorul Anthony Fauci, să reitereze că este prea devreme pentru a considera coronavirusul controlat”, în SUA.

Obiectivul este controlul, nu eradicarea

„Unde vrem să fim este acel control suficient. Nu eradicarea… asta nu este rezonabil. Nu neapărat eliminare… dar un nivel de control care să nu ne perturbe în societate”, a declarat Fauci, miercuri, în cadrul unei ședințe a echipei de răspuns Covid-19 de la Casa Albă. „Care nu ne domină viața și nu ne împiedică să facem lucrurile pe care le facem în general în condiții normale de existență”.

Cazurile de Covid în SUA au crescut brusc la sfârșitul anului 2021 și au atins un vârf de aproximativ 800.000 de cazuri zilnice la începutul lunii ianuarie, iar acum par să înceapă să scadă.