Un individ a închiriat domeniu cu numele Biancăi Drăgușanu, iar aceasta nu-l mai poate folosi. După ce a descoperit cu stupoare acest lucru, Bianca și-a anunțat avocatul pentru a lămuri acestă situație.

De anul trecut Bianca umblă prin instanțe ca să-și recupereze numele de domeniu.

„Am aflat că domeniul ei a fost ocupat în aprilie 2019 de o persoană fizică a cărei identitate nu o cunoaștem. ICI (Institutul Național de Cercetare în Informatică, n.r.) nu mai dezvăluie numele proprietarilor de domenii persoane fizice, așa că a trebuit să ne adresăm justiției pentru a obține o hotărâre judecătorească în acest sens.

După ce vom afla identitatea celui care a preluat domeniul, vom face următorii pași necesari pentru a intra în posesia lui. Mai mult, domeniul a fost scos la vânzare, un lucru ilegal pentru că ICI nu permite tranzacționarea, deci nu poți cere bani pe o adresă de internet”, declara avocatul Elena Grecu.

După cercetările de rigoare, numele celui închiriase domeniul a fost descoperit.

Asta după ce Bianca a dat în judecată judecată Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică București și, astfel, a aflat identitatea celui care-i luase domeniul de internet. Acesta se numește Cătălin Dănuț Furdui și este din Focșani.

Magistrații au hotărât să-i revină Biancăi numele oficial așa cum figurează la OSIM ca marcă înregistrată.

Iată soluția pe scurt dată de Tribunalul București: „Admite în parte cererea de chemare în judecată. Respinge cererea în contradictoriu cu pârâta Extreme Solutions SRL. ca fiind formulată împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Obligă pârâtul Furdui Dănuţ Cătălin să înceteze utilizarea mărcii reclamantei prin intermediul domeniului biancadraguşanu.ro. Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată. Obligă pârâtul Furdui Dănuţ Cătălin să plătească reclamantei cu titlu de cheltuieli de judecată suma de 300 lei reprezentând taxă judiciară şi suma de 6.750,44 lei reprezentând onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare”.