Evenimentul Zilei > Actualitate > Corupție în Justiție. După ce l-a eliberat de șapte ori pe Bercea Mondial, șefa Tribunalului Olt a ajuns în arest
Corupție în Justiție. După ce l-a eliberat de șapte ori pe Bercea Mondial, șefa Tribunalului Olt a ajuns în arest

Corupție în Justiție. După ce l-a eliberat de șapte ori pe Bercea Mondial, șefa Tribunalului Olt a ajuns în arest

Președinta Tribunalului Olt a fost reținută, ieri, pentru 24 de ore, fiind acuzată de procurorii DNA că ar fi primit mită 200.000 de euro.

De șapte ori în patru luni, Tribunalul Olt a decis eliberarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Mai exact, în intervalul 22 septembrie 2011- 31 ianuarie 2012. Tot de atâtea ori, instanța superioară, Curtea de Apel Craiova, a anulat deciziile. Judecătoarea Eugenia Carmen Marinescu ar fi decis personal eliberarea interlopului acuzat de tentativă de omor și ar fi primit 200.000 de euro de la familia inculpatului ca să intervină și pe lângă alți colegi pentru o soluție de achitare, potrivit procurorilor DNA.


Soțul judecătoarei, Iulius Severus Marinescu, și avocatul Dumitru Cismaru au fost arestați deja pentru 30 de zile


Cazul lui Sandu Anghel a fost unul special deoarece pe 17 ianuarie 2012, avocații acestuia au cerut secretizarea ședinței de judecată, fiind invocată mediatizarea excesivă a cazului. Procurorul a fost de acord, la fel și judecătorul de caz. Adusă cu mandat DNA Craiova, Marinescu a fost reținută, ieri, după câteva ore de audieri. Înainte, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii și-a dat acordul pentru reținere și percheziție.


FOTO: Bercea MondialAu ascuns mita

Din șpaga primită prin intermediul avocatului Dumitru Cișmaru, care era apărătorul lui Bercea, soții Marinescu și-ar fi cumpărat trei terenuri și o casă, susțin anchetatorii. Două dintre imobile nu au fost trecute nici în declarația de avere a judecătoarei. Pentru a ascunde urma bunurilor, aceasta a întocmit un contract de donație și unul de împrumut pentru 10.000 de euro, ambele documente fiind false, potrivit DNA.