Coronavirus. Asiaticii continuă să înfulece lilieci pe pâine
- Tudor Borcea
- 12 februarie 2020, 21:41
Aici este oferită o gamă largă de animale pentru gătit: șerpi mari, șobolani frigărui, câini la grătar, lilieci, șopârle, etc.
Vânzătorul de lilieci Steny Timbuleng afirmă că-și vinde marfa la un preș de 60.000 de rupii (4 euro) kilogramul. Supa de lilieci este o specialitate culinară deosebit de apreciată de clienți. „Vând între 40 și 60 kg zilnic”, explică el. „Virusul nu are efect asupra vânzării, clienții continuă să dea buzna”.
Lince Rengkuan, al cărui restaurant servește lilieci fierți în lapte de cocos cu tocană de condimente, spune că secretul este o pregătire bună a mâncării.
„Dacă nu gătiți liliacul suficient, desigur poate fi periculos”, a spus el. „Dar gătim bine și până acum clienții sunt mulțumiți”.
Comerțul continuă în ciuda directivelor administrației locale și a agenției de sănătate publică , care au cerut să nu se mai vândă astfel de animale.
În capitala Jakarta, vânzătorii unei piețe specializate continuă să facă bani frumoși din șerpi și din sânge de cobra: „vindecă toate bolile și le previn”, asigură aceștia.
Autoritățile indoneziene nu au raportat până acum cazuri de persoane infectate cu virusul, spre deosebire de majoritatea țărilor din Asia de Sud-Est.