„Mi-am făcut datoria de a avertiza statele membre, nu e numai România avertizată. Suntem undeva pe la media UE . Ideea e că nu avem prea mult timp. Avem multe întârzieri și datorită adoptării târzii a legislației. Eu nu am pus nicio clipă toate întârzierile pe seama guvernelor. Dar, pe de altă parte, sigur că uneori sunt exasperată, dar nu numai în România, de ritmul lent, mai ales în domeniul infrastructurii de transport”, a declarat Corina Crețu.

 

Crețu susține că România nu are ca principală preocupare cheltuirea banilor „gratuiți”, din fonduri europene. „Orice țară trebuie să atragă investitori străini pentru a participa la dezvoltarea economică. Dar cred că principala preocupare ar fi aceea de a cheltui, în primul rând, banii care sunt gratuiți, banii oferiți de Uniunea Europeană prin proiecte”.

 

Nu este prima dată când Corina Crețu se plânge de colaborarea cu România. Recent, comisarul european pentru politică regională, a susținut că nu mai acceptă insulte din partea Guvernului României, în contextul în care a avertizat de nenumărate ori autoritățile de la Bucureşti că România pierde bani din lipsa proiectelor, însă a fost apostrofată că spune lucrurilor pe nume.

Te-ar putea interesa și: