Evenimentul Zilei > International > Coreea de Nord a încercat să fure tehnologia vaccinului de la Pfizer! 
Coreea de Nord a încercat să fure tehnologia vaccinului de la Pfizer! 

Coreea de Nord a încercat să fure tehnologia vaccinului de la Pfizer! 

Coreea de Nord a încercat să fure tehnologia vaccinului de la Pfizer!  Serviciile secrete sud-coreene au anunţat că hackerii au încercat să obţină date despre acest vavaccin.
Coreea de Nord a încercat să fure tehnologia vaccinului de la Pfizer! Oficialii sud-coreeni au adus o serie de acuzații împotriva hackerilor nord-coreeni. Aceştia ar fi încercat să fure tehnologia vaccinului. Dar şi tratamente împotriva noului coronavirus.
Coreea de Nord a încercat să intre în serverele gigantului american Pfizer pentru a fura tehnologia vaccinului împotriva coronavirusului. Anunţul a fost făcut de agenția de știri Yonhap din Coreea de Sud, citând oficiali din domeniul serviciilor de informații.

Coreea de Nord a încercat să fure tehnologia vaccinului de la Pfizer!

Hackerii nord-coreeni au încercat să pătrundă în sistemele informatice ale gigantului farmaceutic american Pfizer. Aceştia au căutat date despre vaccin şi despre tratamentele împotriva coronavirusului.

„Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) ne-a adus la cunoştinţă că Phenianul a încercat să obţină tehnologii legate de vaccin. Dar şi despre tratamente împotriva COVID-19. Prin intermediul unui atac cibernetic asupra Pfizer”, a declarat  jurnaliştilor deputatul Ha Tae-keung.

Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, NIS a prezentat aceste informaţii în timpul unei şedinţe cu uşile închise a comisiei pentru servicii secrete din Adunarea Naţională de la Seul.

Coreea de Nord nu este la prima tentativă de acest gen

Reamintim că în noiembrie 2020, Microsoft a declarat că hackerii nord-coreeni și ruși au încercat să fure date de la companiile farmaceutice și de la cercetătorii în domeniul vaccinurilor. Au spus atunci că eforturile au fost în mare parte nereușite.
Guvernul SUA a acuzat, de asemenea, hackerii chinezi că îi vizează pe producătorii de vaccinuri, în timp ce Coreea de Sud a declarat că a dejucat o încercare nord-coreeană de a intra în companiile care dezvoltă vaccinuri împotriva coronavirusului.
Coreea de Nord a solicitat vaccinuri împotriva coronavirusului și urmează să primească aproape două milioane de doze AstraZeneca-Oxford, potrivit Gavi Alliance, parte a efortului Covax susținut de Națiunile Unite, care are ca scop livrarea de vaccinuri în cele mai vulnerabile zone din lume, scrie washingtonpost.