Fundația Hope and Homes for Children (HHC), în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Primăria Sectorului 4, au inaugurat casa de tip familial „Cavalerii”, dezvoltată în cadrul procesului de închidere a Centrului de Plasament „Robin Hood”, ultima instituție de tip vechi din acestor sector.

Astfel, nouă copii cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani, s-au mutat în această casă de tip familial, locul pe care de acum îl vor numi „acasă”. „Este absolut minunat să văd cum arată bucuria și liniștea pe chipurile acestor nouă copii, care, iată, de puțin timp, au început o viață nouă, în această căsuță. Poate nu au avut ei, până acum, cel mai ușor start în viață, dar am convingerea că lucrurile se pot schimba și că acești copii au toate șansele să fie niște învingători. Spun asta pentru că au și vor avea parte în continuare, de tot sprijinul nostru, iar acum, datorită unor oameni cu suflet mare, vor avea un loc numai al lor în care să simtă că sunt acasă”, a declarat pentru EVZ, Andrei George Trocan, viceprimarul Sectorului 4.

„Acest proiect a luat naștere deoarece nu ne place îngrijirea în centrele mari de plasament. Vor reuși astfel să dobândească niște abilități de viață independente, care îi vor ajuta să se integreze în comunitate. Sperăm ca până în 2027 statul român să-și finalizeze procesul de reformă, astfel încât să nu mai existe centre mari de plasament”, a declarat pentru EVZ, Radu Tohătan, manager HHC.