Copiii care se confruntă cu această boală severă ar trebui să aibă prioritate la vaccinare. Concluziile unui studiu sunt îngrijorătoare

Copiii care se confruntă cu această boală severă ar trebui să aibă prioritate la vaccinare. Concluziile unui studiu sunt îngrijorătoare Sursa: arhiva EVZ

Copiii care suferă de astm necontrolat ar trebui să fie vaccinați cât mai repede împotriva coronavirusului, pentru a nu dezvolta probleme dacă se îmbolnăvesc.

Copiii care suferă de astm necontrolat ar trebui să aibă prioritate la vaccinarea împotriva coronavirusului. Asta este concluzia unui studiu ce a fost publicat de revista științifică The Lancet Respiratory Medicine.

Un studiu care a fost realizat pe 750.000 de minori cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani

Conform sursei citate, acești copii au un risc mai mare de a fi spitalizați dacă se infectează cu coronavirus, iar asta ar putea să creeze probleme majore. Studiul publicat de revista din Marea Britanie a examinat 750.000 de minori cu vârste între 5 şi 17 ani din Scoția, care au fost spitalizați în prealabil cu astm și cărora li s-a prescris un tratament cu steroizi pe cale orală în ultimii doi ani.

Cercetătorii au recomandat ca vaccinarea tinerilor cu vârste între 12 şi 17 ani să fie extinsă şi în cazul copiilor de peste cinci ani care suferă de astm.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce risc prezintă minorii care se confruntă cu astm necontrolat. Concluziile trase de specialiști

„Este fundamental să înțelegem că minorii care au astm necontrolat prezintă un risc mai mare de a dezvolta efecte grave ale îmbolnăvirii cu COVID-19, în contextul actualelor deliberări privind accesul prioritar la vaccinuri. Pentru a înțelege ce copii cu astm prezintă un risc ridicat al efectelor serioase ale COVID-19, e esențial să dezbatem actualele politici pentru vaccinarea prioritară.

Analizele noastre prezintă prima dovadă națională a riscului internării cu COVID-19 printre copii care prezintă indicii de un astm necontrolat”, spune profesorul Aziz Sheik”, a declarat autorul principal al acestui studiu, Aziz Sheikh, care este profesor la Universitatea din Edinburgh (Scoția).

78 de milioane de minori sunt afectați de această boală

Astmul este una dintre bolile cu cea mai mare incidență în rândul copiilor şi afectează peste 78 de milioane de minori cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani, conform datelor din anul 2019, ce au fost menționate de respectiva publicație științifică.