CONTURILE DE FACEBOOK sau GMAIL îţi pot afecta VIAŢA. Vezi unde ajung DATELE TALE

CONTURILE DE FACEBOOK sau GMAIL îţi pot afecta VIAŢA. Vezi unde ajung DATELE TALE

Pozele porno sau cele cu pahare de alcool în mână, publicate pe Facebook, îţi scad drastic şansele de angajare şi te pot face chiar să pierzi lupta pentru custodia copilului.

Dacă ai un cont pe reţelele de socializare precum Facebook, ori pentru un serviciu de e-mail, poţi fi sigur că datele tale nu sunt tocmai confidenţiale.  În primul rând, aceşti agregatori de date trimit, către firmele de publicitate, informaţii legate de sexul, vârsta, localitatea ta de domiciliu şi chiar hobby-urile şi activităţile tale.  Datele utilizatorilor de Internet ajung chiar mai departe de atât şi cei mai mulţi internauţi nu sunt deloc conştienţi de asta. Astfel, diverse firme sau companii care produc carduri de credit se pot folosi de infomaţiile publicate de tine pe conturile de Facebook, de exemplu, pentru a-şi promova uşor produsele sau pentru a-ţi monitoriza tranzacţiile online.  Prieteniile de pe Facebook spun despre tine mai multe decât crezi Mai mult decât atât, firmele de asigurări de sănătate ori anumiţi angajatori pot folosi datele tale împotriva ta."Cei care fac asigurări de viaţă ori de sănătate îi refuză pe clienţii care au ca prieteni apropiaţi, pe Facebook, paraşutişti sau oameni pasionaţi de sporturi extreme.

  • Atenţie la ce postaţi pe Facebook! Reţelele sociale au devenit un reper important pentru angajatori

Motivul? Hobby-urile sunt contagioase şi nu ar merita să investească în cineva care se expune singur riscului de-a se accidenta sau chiar de-a muri", spune Lori Andrews, profesoară de drept la Institutul de Ştiinţă şi Drept din Illinois, SUA.

  • Facebook a lansat pagina pentru cupluri
În plus, angajatorii caută profilul tău pe reţelele de socializare pentru a vedea dacă activităţile tale zilnice, pasiunile şi trecutul tău confirmă ceea ce ai spus în interviul de angajare., scrie businessinsider.com.

Ar trebui ca utilizatorii de Internet să fie mult mai atenţi cu informaţiile pe care le fac publice şi să aibă mereu în minte că sunt " urmăriţi, într-un fel sau altul", mai crede Andrews.

Ne puteți urmări și pe Google News