Evenimentul Zilei > Actualitate > Constanța. Sămânță de scandal în port. O navă iraniană e considerată suspectă
Constanța. Sămânță de scandal în port. O navă iraniană e considerată suspectă

Constanța. Sămânță de scandal în port. O navă iraniană e considerată suspectă

O navă iraniană despre care se spune că s-ar afla sub sancțiunile impuse de Statele Unite ale Americii a ajuns luni în portul Constanța.

Vaporul a descărcat încărcătura la una dintre danele portului.

Cargoul “Shahr E Kord” aparține companiei naționale iraniene de transport maritim –  Islamic Republic of Iran Shipping Lines (IRISL). Aceasta a intrat pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii impuse Teheranului după ieșirea din acordul nuclear, anul trecut, notează info-sud-est.ro.

Publicația citează o sursă din presa bulgară, Bivol.bg, care a scris în primăvara acestui an despre cargoul “Shahr E Kord”, după ce nava iraniană a trecut prin portul Burgas.

IRISL e cunoscută ca unul dintre subcontractorii principali ai Ministerului Apărării din Republica Islamică și al principalului său serviciu special – Corpul Gărzii Revoluționare Islamice.

Navele deținute de IRISL au fost detectate, în repetate  rânduri, transportând arme, muniții și mărfuri pentru armata iraniană. În acest sens, nava ar fi fost controlată în Portul Misrata din Libia pentru deținerea de arme, mai arată sursa citată.

După ce a lăsat o parte din încărcătură la una din danele operate de compania SOCEP,  luni seară, cargoul  a părăsit Portul Constanța spre portul Burgas, din Bulgaria.