Evenimentul Zilei > Social > Constanța, fără căldură. Avarie majoră la CET Palas
Constanța, fără căldură. Avarie majoră la CET Palas

Constanța, fără căldură. Avarie majoră la CET Palas

Zeci de mii de apartamente și locuințe din Constanța sunt lipsite de căldură și apă caldă, din cauza unor avarii succesive înregistrate la CET Palas. După ce, inițial, Electrocentrale Constanța SA a informat că avaria va fi remediată în timpul nopții trecute, acum revine, anunțând alte două defecțiuni apărute în timpul reparațiilor.

Constănțenii abonați la sistemul centralizat de furnizarea a energiei termice sunt lipsiți de căldură, de ieri dimineață. O conductă de legătură, din CET Palas, de diametru mare, a suferit o avarie. Pentru repararea ei a fost nevoie de golirea instalației. Orașul a rămas fără apă caldă. “Echipele CET lucrează, de azi dimineata, și vor termina pe la 16,00-17,00, când se va da drumul la agentul termic. Până ajunge insă în reteua de termoficare a orașului, mai trec cateva ore și, cel mai probabil, la noapte toti abonatii vor avea căldura în case”, transmitea, ieri, CET Palas.

Nici la această oră, constănțenii nu au căldură și apă caldă, arătându-și nemulțumirea pe rețelele sociale. Și, oficial, „Electrocentrale SA aduce la cunoștința constănțenilor că a înregistrat o avarie a instalației de producere a energiei termice, survenită în incinta CET Palas și a fost nevoită să sisteze furnizarea agentului termic către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța. Din nefericire, în timpul manevrelor de umplere a instalației a apărut o nouă avarie. În timpul nopții, echipele de intervenție din cadrul societății au lucrat pentru remedierea situației. Estimăm ca în cursul acestei după-amiezi constănțenii să beneficieze de apă caldă și căldură”.