Consiliul Național al Elevilor solicită amânarea începerii noului am școlar?

Consiliul Național al Elevilor solicită amânarea începerii noului am școlar?

Consiliul Național al Elevilor ar putea cere amânarea începerii anului școlar dacă autoritățile nu vor transmite măsuri clare și concrete privind reîntoarcerea în siguranță la cursuri.

Organizațiile de elevi, de părinți și sindicatele din educație susțin că majoritatea unităților de învățământ nu sunt pregătite pentru prima zi de școală și solicită un dialog direct cu responsabili în domeniu.

Cu două săptămâni înainte de începera noului an școlar o mulţime de semne de întrebare planează asupra măsurilor de siguranţă sanitară care ar urma să fie luate în şcoli, dar și asupra dotării necesare pentru eventuale cursuri online.

Consiliul Național al Elevilor atrage din nou atenția că nu se poate începe școala în condițiile în care încă nu este clar cine va asigura măștile sanitare și dezinfectanții pentru elevi și profesori sau din ce fonduri și când se vor achiziționa laptopuri sau tablete pentru cursuri online.

Aceleași probleme le-au semnalat, ieri, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți și cele trei mari sindicate din educație, care acuză autoritățile că fac declarații contradictorii, care generează o stare de nesiguranță.

Şcolile sunt pregătite pentru trei scenarii: prezența fizică a tuturor elevilor, învățarea exclusiv online sau o combinație între cele două ore, iar pe 7 septembrie fiecare localitate va decide ce scenariu aplică, în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, a spus ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

La cursurile cu prezență fizică elevii și profesorii vor trebui să poarte mască pe toată durata orelor, băncile vor fi la cel puțin un metru distanță, iar acolo unde nu este posibil se vor monta separatoare. În urmă cu souă zile, reprezentanţii Asociaţiilor de Elevi din Bucureşti şi Ilfov, respectiv Constanţa au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție o plângere penală pe numele primului ministru Ludovic Orban, al vicepremierului Raluca Turcan și al ministrului Educației, Monica Anisie.

Asociațiile de elevi îi acuză pe cei din Guvern de abuz în serviciu, după anunțul privind faptul că elevii vor trebui să își procure singuri măștile, iar tabletele nu vor ajunge până la începutul anului școlar, potrivit Radio România  Actualități

Ne puteți urmări și pe Google News