Consilier PNL de la Sectorul 1, plângere penală pe numele lui Clotilde Armand: „Să-ți fie rușine! Îți este frică de adevăr!”

Consilier PNL de la Sectorul 1, plângere penală pe numele lui Clotilde Armand: „Să-ți fie rușine! Îți este frică de adevăr!”

Consilierul local al PNL din Sectorul 1, Dan Podaru, a acuzat-o pe Clotilde Armand a încălcat Codul penal în ceea ce privește acuzațiile pe care i le aduce. Edilul a cerut ca Podaru să fie revocat din funcție.

Clotilde Armand a făcut o postare pe Facebook în care a cerut președintelui PNL din Sectorul 1, Sebastian Burduja, dar și liderului liberalilor din București, Ciprian Ciucu, să îl demită din funcția de consilier local pe Dan Podaru. Edilul a făcut referire la procesul privind contarctul de salubrizare cu firma Romprest, proces în care este implicat și Podaru ca martor. Consilierul local al PNL din Sectorul 1 susține că primarul încalcă Codul Penal, art. 272, privind „influențarea declarațiilor” prin acuzațiile „denigratoare și calomnisoase” pe care le-a făcut la adresa sa. Dan Podaru a continuat prin a spune că „primarul abuziv” a încercat să facă anumite solicitări prin mesajul transmis pe rețeaua de socializare, dar și prin presiunea publică. Profesorul de la Universitatea din București a amintit că fapta pentru care a acuzat-o pe Armand se pedepsește cu închisoare de la un an și până la cinci de închisoare. Liberalul a adus și o serie de lămuriri privind scandalul Romprest.

De unde a început scandalul Romprest dintre Clotilde Armand și Dan Podaru

Podaru a spus că a fost ales, în 2021, președintele Comisiei Mixte de mediere a conflictelor contractuale existente între Primăria Sectorului 1 și compania Romprest. Consilierul local a participat la mai multe emisiuni televizate, a scris diverse materiale și a dat declarații pentru presa scrisă, radiouri și televiziuni privind „ilegalitățile pe care a încercat să le comită Clotilde Armand”. Liberalul a subliniat că nu s-a propus singur ca martor în proces și că instanța de judecată decide acest aspect. „Declarațiile Primarului conform cărora sunt «foarte vocal când se discută despre bugetul pentru salubrizare sau despre rezilierea contractului» sau că ceea ce fac este «un conflict de interese uriaș», reprezintă o calomnie și o formă continuată de denigrare, dezinformare și manipulare a opiniei publice”, a spus Podaru care a subliniat că toate activitățile pe care le-a desfășurat în Consiliul Local al Sectorului 1 au avut drept scop respectarea legii și intereselor cetățenilor. Profesorul a mai adăugat că implicarea sa în discuțiile privind Romprest nu a reprezentat niciodată un conflict de interese, ci doar și-a făcut datoria. „Nu putem genera crize sanitare, lăsa gunoaiele pe strada, așa cum nu putem permite sau accepta niciodata să nu modernizam școlile, să nu realizam locuri noi de parcare sau alte proiecte utile Sectorului 1. Pentru declarațiile hărțuitoare, denigratoare și calomnioase pe care le realizează și pentru infracțiunile pe care le comite conform Art. 272 din Codul Penal, în cel mai scurt timp voi depune o plângere penală împotriva Primarului Clotilde Armand. Să-ți fie rușine, Clotilde Armand, îți este frică de adevăr!”, a scrie Dan Podaru pe Facebook.