Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Cazul Caracal. Adevărul despre boala misterioasă a complicelui lui Dincă
Exclusiv. Cazul Caracal. Adevărul despre boala misterioasă a complicelui lui Dincă

Exclusiv. Cazul Caracal. Adevărul despre boala misterioasă a complicelui lui Dincă

Cea mai plauzibilă ipoteză în viziunea poporului este că Gheorghe Dincă, caracaleanul zis și Popicu, care a răpit două tinere și pe care se presupune că le-ar fi ucis, a avut unul sau mai mulți complici.

Miercuri, anchetatorii au făcut un anunț tulburător: prietenul lui Dincă, Ștefan Risipiceanu, cunoscut ca fiind un împătimit consumator de alcool și un pierde-vară, a participat la sechestrarea și violarea Luziei Melencu, prima tânără, în vârstă de 18 ani, declarată dispărută în luna aprilie.

Risipiceanu a intrat perfect în povestea prezentată de anchetatori, amărâtul având pe mâini urme asemănătoare arsurilor provocate de foc – focul în care ar fi ars cadavrele celor două fete, Alexandra și Luiza. Totodată, medicii au ridicat din sprânceană când s-a prezentat această piesă de puzzle din cazul Caracal, deoarece arsurile de pe mâinile „complicelui” se aseamănă mai mult cu cele provocate de boala-bețivului.

Fane Risipiceanu abia a reușit să lege două vorbe în fața camerelor de luat vederi după ce a stat rezemat de gardul lui Dincă, imediat ce poliția a descins în casa acestuia. De s-ar fi ridicat în picioare, ar fi căzut lat, așa că a preferat să acorde interviuri jurnaliștilor, șezând pe o bucată de bordură și spunând că Popicu trebuie să ia închisoare pe viață pentru ce a făcut.

Petele pe mâini, care se aseamnănă de departe unor urme de arsuri, nu au stârnit prea mult interes deoarece lumea din zonă îl știa cu ele de multă vreme și era un om căruia îi era greu să facă doi pași în linie dreaptă, ce să mai vorbim de o complicitate la viol și crimă.

Practic, și de îl puneai paznic la ușă, ar fi fost inutil, cred caracalenii care îl știu de ani bun ca asistat social și alcoolic. Totodată, lumea nu refuză să accepte că Dincă ar fi avut unul sau mai mulți complici, ci doar faptul că aceste urme de pe mâinile lui Risipiceanu nu reprezintă o probă că ar fi participat la tranșarea și arderea cadavrelor, așa cum s-a insinuat, iar capacitatea lui de a participa la un viol este iarăși pusă la îndoială pe baza condiției sale medicale.

Cum topește băutura pielea

Medicii s-au arătat circumspecți când s-a vehiculat în spațiul public că urmele de pe mâinile „complicelui lui Dincă” ar fi provocate chiar de focul în care criminalul ar fi ars cadavrele fetelor. Dr. Carmen Madeleine Curea, medic primar dermato-venerolog la spitalul Colentina din Capitală, demontează această ipoteză și dă o explicație bine ancorată științific:

„Din ce s-a putut observa din imaginile difuzate în mass-media, afecțiunea acestui bărbat pare a fi un Eritem pelagroid, adică o boală de piele apărută pe fondul consumului excesiv de alcool. În această boală se asociază și hepatită toxică etanolică.

La nivelul pielii apare fotosensibilitate marcată pe zonele expuse la soare: față, antebrațe, mâini, leziunile semănând cu niște arsuri, cu bule care se vindecă cu cicatrice și leziuni hiperpigmentate. Această boală este o boală cronică și cu șanse mici de ameliorare având în vedere că pacienții respectivi nu își pot schimba stilul de viață.

De obicei boala se agravează având în vedere că bolnavii lucrează în agricultură, expuși la soare și consumă în special țuică din producția proprie”, explică dr. Carmen Curea. „Acestea sunt boli cronice, care se dezvoltă lent, după ani de degradare fizică. Nu are legătură neapărat cu igiena corporală”, mai spune dermatologul.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: