Din cauza stării grave de sănătate, tânăra a ajuns să fie intubată de către medici și, potrivit rudelor și prietenilor fetei, unul dintre tratamentele care ar putea să o salveze pe tânără este cel cu plasmă de la pacienții care s-au vindecat. Până acum, tratamentul cu plasmă a dat rezultate și în cazul altor persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru a o ajuta, prietenii fetei din Baia Mare au lansat un apel pe rețelele de socializare pentru a-i identifica pe cei care s-au vindecat de coronavirus și care ar fi dispuși să doneze plasmă, potrivit Antena 3.

„URGENT! Facem apel la persoane care au avut COVID și s-au vindecat! Căutăm donatori de plasmă pentru o tânără de 25 de ani în stare critică la spitalul TBC!!! Oameni dragi vă rugăm din suflet dacă puteți să ajutați! Persoană de contact: 0749 296 785”, se arată în mesajul postat pe Facebook de prietenii tinerei din Baia Mare.

Cazurile au scăzut, dar pericolul e departea dispărea

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.087 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, dar și 37 de noi decese.

În total, numărul românilor infectați cu noul coronavirus a depășit 70.000, în timp ce numărul celor vindecați a ajuns la 32.587.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 37 de decese (25 de bărbați și 12 de femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Suceava, Vaslui și Ilfov.

Dintre acestea, 8 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 8 decese la categoria de peste 80 de ani. 36 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.