Dacă unele companii aeriene low-cost, precum Ryanair, a înlocuit scaunele din avioane cu unele mai subțiri, astfel încât capacitatea de transport a aeronavelor să crească, fondatorul VivaColombia spune că pasagerii sunt mai interesați să obțină un preț mai mic la biletele de avion decât să aibă parte de un confort sporti în timpul zborului.

„Există cercetători care fac chiar acum studii să afle dacă poți zbura stând în picioare. Suntem foarte intersați de orice variantă care ar face transportul aerian mai ieftin. Cui îi pasă dacă nu ai un sistem de entertainment pentru o oră de zbor? Cui îi pasă dacă nu ai podele de marmură sau dacă nu primești alune gratis?”, a declarat CEO-ul VivaColombia, William Shaw, pentru Miami Herald.

Acesta a declarat că ia în calcul orice idee care ar putea reduce prețul biletelor de avion. Săptămâna aceasta, VivaColombia și-a mărit flota cu 50 de avioane Airbus 320, care vor începe să zboare de la 1 mai 2018. Noile aeronave sunt mai spațioase, au mai multe locuri, consumă mai puțin combustibil și vor avea costuri de întreținere mai mici.

Însă pentru companiile aeriene low-cost cea mai mare realizare ar fi să renunțe complet la scaune și să le înlocuiască cu unele asemănătoare scaunelor de bar. Astfel, ar putea vinde mai multe bilete pentru un zbor. Ideea a fost explorată chiar de Airbus, în 2003, însă nu a primit aprobările autorităților de supraveghere a transportului aerian.

 

Te-ar putea interesa și: