Ellaal Goldberg Corporation, companie americană cu sediul în Washington, DC, acționar majoritar al companiei Ellaal Goldberg, SA, a anunțat că va investi mai mult ca 50 de milioane de dolari pe piața comunicațiilor și mass-media din România, dintre care 20 de milioane de dolari în primul an.

Ellaal Goldberg Corporation a anunțat astăzi extinderea domeniului investițiilor strategice atât pentru difuzare cât și pentru cele interactive. În present sunt negocieri avansate pentru prima rundă de investiții în România pentru a încheia aceste tranzacții.

"Domeniul de aplicare extins este o reflectare a oportunităților pe care Consiliul le consideră importante atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere strategic pentru a avea un impact pozitiv în România și impactul important pe care aceste investiții îl vor avea în menținerea și consolidarea unui mediu liber și independent în această regiune importantă".

Compania de holding a anunțat, de asemenea, că finalizează selecția Comitetului Executiv bilateral pentru mass-media care analizează obiectivele de investiții și care va supraveghea execuția și implementarea de către Ellaal Goldberg SA. Deși există un numar de membri ai consiliului de administrație din Statele Unite, holdingul a anunțat numirea în Consiliul de administrație al lui Cozmin Gusa, CEO și acționar principal al RealitateaTV și acționar în Ellaal Goldberg, SA; Lucian Sarb, care, până de curând, a fost Chief Content Officer pentru Euronews, cu sediul la Lyon, Franța; și Mark Robertson, președintele Potomac Global Advisors, în calitate de membru ex-officio al consiliului în numele societății holding. Ultimul membru al Consiliului de Administrație al Statelor Unite este de așteptat să fie anunțat în zilele următoare.

Dl. Robertson a subliniat importanța acestor investiții iminente de către holdingul american, menționând că "extinderea domeniului de aplicare este o reflectare a oportunităților pe care Consiliul le consideră importante atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere strategic pentru a avea un impact pozitiv în România, impactul acestor investiții va avea în menținerea și consolidarea unui mediu liber și independent în această regiune importantă ".

Compania românească are parteneriate de experiență cu interesele S.U.A. și este, de asemenea, investită pe piața asigurărilor din România printr-un parteneriat cu unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări americane, compania de reasigurări ARCH.

Ellaal Goldberg SA, cu sediul la Târgu Mureș, România, va anunța detaliile tehnice ale tranzacțiilor iminente pe termen scurt, după caz.

Potomac Global Advisors este o companie internațională de consultanță strategică, cu sediul în Washington, DC, oferind clienților largimea și profunzimea unei rețele globale cu filiale în multe orașe mari din întreaga lume. PGAdvisors se axează în principal pe asistarea companiilor și guvernelor naționale și internaționale pentru a gestiona o rețea complexă de provocări și oportunități transfrontaliere de participare la economia globalizată.

Sursa:https://www.businesswire.com/news/home/20180523005343/en/U.S.-Company-Announces-Developments-Romania-Media-Investments