Comisarul Cattani începe filmările în România

Comisarul Cattani începe filmările în România

Lungmetrajul a intrat de curând în faza de producţie. În rolurile principale din "Itaker": Monica Bîrlădeanu, Michele Placido şi Francesco Scianna.

Filmările la "Itaker", lungmetrajul produs de Mandragora International şi Golden Art (Italia), vor dura cinci săptămâni, dintre care trei în România şi două în Italia. Regizorul aflat la cârma acestei producţii este tânărul cineast Toni Trupia.

"Vor exista ironia, blândeţea şi sensibilitatea unui tânăr care priveşte către trecut", promite producătorul Michele Placido, cunoscut pentru rolul comisarului Corrado Cattani din serialul "Caracatiţa". Acesta va juca în "Itaker" "un pungaş italian care trăieşte în Germania şi care face tot felul de escrocherii pentru a supravieţui", potrivit propriilor declaraţii.

Michele Placido a explicat pentru EVZ şi de ce a luat decizia de a se implica în acest film: "Coproduc «Itaker» deoarece, după părerea mea, cinematografia germană şi, mai presus de tot, cea românească pot conferi tinereţe, entuziasm şi forţă acestui film, mai ales că are un subiect pe care Bobby Păunescu (producător al "Itaker" - n.r.) îl cunoaşte foarte bine".

Ne puteți urmări și pe Google News

Un film cu bătaie lungă

Cât despre personajul Monicăi Bîrlădeanu, Placido a oferit câteva detalii: "Este o fată din România, Doina, care a emigrat în Germania. Exista deja în Germania o comunitate de imigranţi români, care se refugiaseră acolo din cauza comuniştilor. Ea lucrează pe post de «hangiţă» într-un restaurant: serveşte clienţii, dar e şi patroana localului. Personajul meu, care se numeşte Pantano, a ajutat-o să cumpere restaurantul. Ea cunoaşte un imigrant italian, Benito (Francesco Scianna, care a jucat şi în "Vallanzasca", şi în "Baaria", de Giuseppe Tornatore - n.r.). El a ajuns în orăşelul german cu un copil care încearcă să îşi găsească tatăl printre muncitorii italieni".

Intenţiile lui Michele Placido legate de "Itaker" merg departe: "va fi un lungmetraj util mai ales pentru italieni, care nu mai cred că au o problemă cu emigraţia. Merită să le readuci aminte că de-a lungul istoriei lor şi ei au fost emigranţi", atenţiona actorul, regizorul şi producătorul. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/NEv6mf0Y3eM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>