Comisar de poliție, fiu de fost ofițer SIPI, protectorul unei bande de hoți

Comisar de poliție, fiu de fost ofițer SIPI, protectorul unei bande de hoți

George Cătălin Gavrea, de la Biroul Investigații Criminale, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a fost denunțat de către cei cu care se aliase

Curățenia generală în rândul Poliției Timiș continuă. După ce au căzut mai mulți șefi, încă un ofițer de poliție a fost ridicat de acasă, ieri, de către foștii săi colegi de la Crimă Organizată și de cei de la DGA, într-un dosar în care e acuzat că sprjinea o grupare de hoți. Polițistul judiciar e acuzat de constituire de grup infracțional și favorizarea infractorului.

Rolul lui era, susțin anchetatorii, să blocheze dosarele penale deschise pe numele membrilor unor grupări care, de peste opt ani, arată sursele EVZ, se ocupau cu furturi de bani, bunuri și clonarea de carduri bancare. Luni dimineața, polițistul s-a trezit cu mascații la ușă. Casa și biroul său din cadrul Poliției Municipiului Timișoara au fost percheziționate. Comisarul George Cătălin Gavrea, de la Biroul Investigații Criminale, a fost dus la audieri la sediul DIICOT Timișoara, iar după câteva ore în care s-a prevalat de dreptul de a nu spune nimic a fost trimis în arestul Poliției Timiș, pentru 24 de ore. Azi va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Distrugea probele

Ne puteți urmări și pe Google News

George Cătălin Gavrea este fiul unui fost ofițer de la Serviciul de Informații și Protecție Internă (SIPI) Timiș, fosta UM 0962. La începutul carierei sale în Poliție a lucrat la Crimă Organizată. Apoi, s-a mutat la Judiciar și s-ar fi aliat cu infractorii pe care ar fi trebuit să îi ancheteze. Ani întregi, zic anchetatorii, polițistul ar fi încasat zilnic bani de la romii pe care îi proteja.

Romii din gruparea protejată de polițist s-au supărat pentru că i-au plătit degeaba taxe de protecție

Sursele EVZ arată că acesta ar fi favorizat mai multe benzi de hoți care, fiecare în parte, câștiga, lunar, zeci de mii de euro din valorificarea bunurilor furate, sau luând credite cu acte de identitate furate și falsificate. Din probele aflate la dosar, polițistul avea rolul, în calitatea sa de ofițer de cercetare penală, de a bloca investigațiile în dosarele acestor rețele de crimă organizată. După ce s-a împrietenit cu liderii acestor rețele, rolul polițistului, arată anchetatorii, era să se ceară investigator în dosarele romilor, apoi să lucreze de așa manieră încât să nu obțină sau să distrugă probele adunate de colegii săi, astfel ca, în final, hoții să scape, exact din cauza lipsei probelor. „Afacerea” a mers ca unsă până când, în urma unei acțiuni a DIICOT, una din grupări a fost din nou prinsă, iar polițistul a fost reclamat procurorului, pe motiv că, deși i se plătea taxa de protecție, nu și-ar fi făcut treaba.