Clotilde Armand, condamnată de Înalta Curte, pleacă acasă cu multe secrete

Clotilde Armand, condamnată de Înalta Curte, pleacă acasă cu multe secrete

Franțuzoaica Clotilde Armand a fost măturată din politica mare printr-o decizie a judecătorilor. Poate pleacă în Franța, așa cum a făcut-o după un accident de muncă, când un om a murit într-o explozie pe când ea era directoare la Distrigaz. Sau poate rămâne în viloiul din București, cu tot cu minciunile ei cu care a aburit locuitorii sectorului 1 ca s-o voteze, dar și cu multe secrete despre relația cu Coldea, Nicușor Dan, sacii cu voturi din 2020…

Clotilde Armand, fosta primăriță a sectorului 1, a anunțat furioasă că se va adresa instanțelor europene pentru că judecătorii români au condamnat-o și au scos-o din viața politică. Nu doar că a pierdut mandatul de senator, de curând câștigat pe listele USR, dar timp de 3 ani nu va mai putea vreo funcție de demnitar sau de funcționar public. Așa zice legea.

Fapta pe care i-a imputat-o Agenția Națională de Integritate (ANI) s-a petrecut în 2022, când instituția de control a descoperit și stabilit că edilul Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, în legătură cu numirea sa ca manager într-un proiect finanţat cu fonduri europene derulat de Primăria Sector 1. Adică a încasat aproape 19.000 de lei fără a avea dreptul legal.

A urmat ancheta procurorului, apoi instanțele de judecată. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins, ieri, recursul lui Clotilde Armand în procesul cu ANI, pe care îl pierduse și în primă instanță.

De data aceasta, lidera USR nu a mai apărat Justiția, a ștampilat-o ca fiind „a lui Ciolacu”, uitând de perioada când Justiția era a lui Coldea de la SRI și Kovesi de la DNA sau când aceeași Justiție a făcut-o scăpată în dosarul cu sacii cu voturi de la alegerile locale din 2020.

Cine a devoalat relația lui Clotilde Armand cu generalul Coldea

Și în campania electorală din 2020, când Armand promitea că va eradica corupția din instituțiile sectorului 1, că va schimba fața acestei zone, că orice locuitor va avea deschisă ușa primăriei și problema lui va fi rezolvată rapid, reluând aceleași teme și după alegerea sa, mai multe persoane publice au acuzat-o că ar fi reprezentat al intereselor statului francez în țara noastră.

Una dintre aceste persoane care, cu vreo 2-3 ani în urmă, a ieșit public pe un post tv, și a vorbit despre unul dintre secretele „Franțuzoaicei”, a fost celebrul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală”. A fost momentul în care Clotilde Armand a scăpat porumbelul! Procurorul Portocală a zis că o susțin „serviciile”, ea a răspuns că o susțin „instituțiile”.

Am cerut și atunci și recent, ca lidera USR, candidată la Senat la alegerile din 1 decembrie 2024, să lămurească apropierea ei de generalul Florian Coldea, fost prim-adjunct la SRI ani de zile.

Dezvăluirile procurorului Negulescu-Portocală arătau că Armand era prezentă în discuțiile lui Coldea cu oficialii ambasadei franceze. Șeful SRI se dusese atunci ca să afle date despre un afacerist roman care avea legături cu Franța.

„La momentul întâlnirii, care a avut loc la sediul Ambasadei Franței, s-a discutat ceva și despre doamna Clotilde Armand. Nu șiu de ce, știu doar că au fost astfel de discuții. (…). Bănuiesc că statul francez avea niște interese referitoare la doamna respectivă. Altfel, nu se discutau situațiile referitoare la ea în Ambasada Franței la București”, a spus procurorul Negulescu, cândva om de bază în cadrul Binomului SRI-DNA.

Clotilde Armand a avut un răspuns „interesant” în altă emisiune tv. Ea a acuzat că, la alegerile locale din 2016 a fost furată la voturi în favoarea lui Daniel Tudorache de la PSD, care a câștigat alegerile. Apoi ajunge la scurtinul din 2020 și vorbește de… sprijin.

"Ştiţi că acum patru ani, seara eram câştigătoare, a doua zi nu mai eram primar. Nu e de râs, este dramatic", a afirmat Clotilde Armand.

"De data aceasta ne vom baza nu numai pe instituţii, dar ne vom baza şi pe votul cetăţenilor, care va fi foarte motivat şi se vor organiza ca să devin primar nu numai o noapte, ci pentru un mandat întreg", a răspuns contracandidata lui Tudorache.

A urmat episodul cu sacii de voturi răscoliți, imagini văzute de toți românii. Secretul persistă.

Secretul vilei lui Armand de pe strada cu case conspirative

De-a lungul anilor am mai scris despre casele conspirative ale Securității de pe strada Roma, acolo unde și Clotilde Armand și soțul sunt proprietarii unei vile cu un trecut secretos.

Mi-am amintit că am mai întrebat cândva cum a reușit Clotilde Armande să-și cumpere vila-conac de pe strada Roma 41, acolo unde, în proxima vecinătate sunt imobile care au avut statut de case conspirative ale Securității sau proveniență neclară cu privire la proprietarii apăruți după revoluție. N-am primit răspuns atunci când am întrebat la Primăria Sectorului 1 despre cum a achiziționat Clotilde Armand vila din strada Roma. Investigația s-a soldat doar cu documente despre casele conspirative, una din ele demolate la acea vreme cu un imens scandal.

Acum, când nu merita să păcălească bucureștenii, cerându-le votul de încredere pentru funcția la Senat, i-am cerut din nou, public, lui Clotilde Armand să ne lămurească cum a intrat în posesia vilei de 300 mp, evaluată la peste 5 milioane de euro. N-am primit niciun răspuns nici de data aceasta, deși situația politică a edililor Clotilde Armand și Nicușor Dan o impunea.

Istoria vilei unde a funcționat și ONG-ul lui Nicușor Dan, și USR

Niciodată Nicușor Dan și Clotilde Armand nu au avut vreo reacție la cele publicate în evz.ro. Nici cea mai mica explicație.

Soții Clotilde și Sergiu Moroșanu, prietenul primarului Capitalei, au devenit proprietari ai vilei din Roma în anul 2014. ONG-ul lui Nicușor Dan funcționa în acea casă, ne-a declarant o sursă, fost membru. La scurt timp, împreună cu Nicușor Dan și alți câțiva apropiați au înființat partidul Uniunea Salvăm România, prin transformarea partidului Uniunea Salvăm Bucureștiul, înființat tot de Nicușor Dan.

În 2015, Armand a fost unul din membrii fondatori ai partidului Uniunea Salvați Bucureștiul.

După alegerile locale din 2016, USB a devenit Uniunea Salvați România (USR), un partid național având ca personalități principale pe Nicușor Dan și pe Clotilde Armand. Sediul partidului era în vila din strada Roma, în vila de domiciliu a soților Clotilde Armand și Sergiu Moroianu.

Continuă să mi se pară interesant să ne povestească lidera USR cum a devenit proprietarea unui imobil confiscat de comuniști de la o familie boierească, așa cum erau cam toți locuitorii de pe strada Roma în Bucureștiul anilor 1910-1920. Dacă ea și alți membri USR au cerut politicienilor din alte partide să fie transparenți, așa trebuie să o facă și ei.

Vila de pe strada Roma, în valoare de milioane de euro, a aparținut, conform Listei imobilelor naționalizate în anul 1950, lui Constantinescu P. George. Proprietatea apare înscrisă pe listă la numărul 1557, cu 3 apartamente. Nu există informații despre o eventuală revendicare a urmașilor. Primarul Nicușor Dan trebuie să dețină la Primăria Capitalei  istoricul acestui imobil.  Numai să vrea să-l spună. E un alt secret cu care Clotilde Armand a plecat acasă. După câte promisiuni neîndeplinite a făcut bucureștenilor, secretele sunt proporționale și vom mai auzi de ele.