The Times, care a citat oameni familiarizați cu această acnchetă, a dezvăluit, de asemenea, că procurorii intenționează să depună acuzații împotriva lui Cohen până la sfârșitul acestei luni.  Acest lucru ar putea avea implicații semnificative pentru Trump, care a purtat un război retoric împotriva lui agentului special, încă de când Cohen și reprezentantul său, avocatul Lanny Davis, au început să semnaleze în această vară că Cohen va coopera cu  Robert Mueller.

The Times titrează că, dacă Cohen se decide să coopereze cu anchetatorii, atunci trebuie să-i furnizeze informațiile mult aşteptate lui Mueller. Multi oameni familiarizati cu investigaţiile penale federale au declarat pentru NBC News că procurorii din New York au mai multe opţiuni în ceea ce priveşte procedura şi o posibilitate este că ei ar putea încerca să-l acuze pe Cohen până la sfârşitul lui august sau să aştepte până după  ziua alegerilor din 6 noiembrie.

Nicholas Biase, purtător de cuvânt al Procuraturii SUA din Manhattan, a refuzat să comenteze.

Cohen, care odinioară a declarat că ar lua un "glonț" pentru Trump, a sugerat în iulie că s-ar fi putut schimba. "Am pus pe primul loc familia și țara", a spus pentru ABC.