Evenimentul ZileiActualitateCod Roșu la Ambulanța București. Câte persoane au avut nevoie de medici, din cauza caniculei, în ultimele 24 de ore

Cod Roșu la Ambulanța București. Câte persoane au avut nevoie de medici, din cauza caniculei, în ultimele 24 de ore

Cod Roșu la Ambulanța București. Câte persoane au avut nevoie de medici, din cauza caniculei, în ultimele 24 de ore
Prima zi de caniculă aduce Codul Roșu în Ambulanța București, unde în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 1.000 de solicitări.

Cifra exactă este de 1.312 apeluri de urgență, a declarat managerul Ambulanței București, Alis Grasu, pentru site-ul www.magnanews.ro. 

Din totalul apelurilor, nu mai puțin de 825 au fost pentru afecțiuni grave, din categoria Codului Roșu, și restul de Cod Galben.

Specialistul a mai spus că bolile de care suferă cei care au sunat la Ambulanță, precum cele cronice, au fost în mod indirect influențate și de temperatura ridicată a aerului.

O altă problemă scoasă în evidență de sursa citată este că 168 de persoane pentru care ambulanțele au intervenit se aflau în spații publice. 

Nu mai puțin de 25 de persoane au fost pentru scurt timp în stare de inconștiență. 

Așa cum se știe, canicula poate avea efecte grave asupra persoanelor în vâstră, dar și copiilor. 

E motivul pentru care medicii recomandă acestor categorii de persoane să evite deplasările în aer liber, mai ales în orele cu temperaturi maxime de peste zi.

Managerul Ambulanței, Alis Grasu, a spus că între orele și 18 asemenea ieșiri în spații publice trebuie evitate pe cât posibil. 

Dacă totuși este necesar să plecăm, hainele de culoare deschisă sunt necesare. La fel și capul acoperit cu o pălărie sau o șapcă. 

Nu în utlimul rând, hidratarea este absolut necesară, mai spune medicul. Punând accentul pe consumul de apă. 

Practic, la fiecare 20 de minute ar trebui să bem apă, spune medicul. 

 


Accesează: