Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, ISU Dobrogea face un apel pentru populația din zonele vizate, ca pe timpul manifestării fenomenelor, să rămână în spații închise care le asigură protecția. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU. În Tulcea vântul se manifestă cu intensificări susținute ale vântului, cu rafale în jurul a 90 km/h, la  Murighiol, Crișan și Maliuc. Iar în județul Constanțaîn zona de litoral, vântul suflă puternic, cu rafale în jurul a 90 km/h. Trecător, va ninge slab.

În Constanța, mai multe panouri publicitare au fost dărâmate de vântul năprasnic, acoperișul unui bloc de pe bdul Lăpușneanu a fost zburat, iar în cartierul Tomis Nord, mai multe autoturisme au fost avariate după ce un copac s-a rupt și s-a prăvălit peste ele.