Evenimentul ZileiVremeaCOD GALBEN de vânt puternic și ninsoare viscolită: Ultima zi de toamnă bagă românii în case! Rafale de vânt de peste 100 km/h

COD GALBEN de vânt puternic și ninsoare viscolită: Ultima zi de toamnă bagă românii în case! Rafale de vânt de peste 100 km/h

COD GALBEN de vânt puternic și ninsoare viscolită: Ultima zi de toamnă bagă românii în case! Rafale de vânt de peste 100 km/h
Vremea se schimbă semnificativ, inclusiv în Capitala României! Anunțul a fost făcut de directorul Administrației Naționale a Meteorologiei (ANM). Elena Mateescu a avertizat cu privire la fenomene meteorologice ce se vor manifesta până pe 30 noiembrie. Noaptea de luni spre marți va fi cu adevărat o provocare.

Sfârșitul lunii noiembrie vine cu vești proaste. Vremea se va răci din ce în ce mai mult. În acest moment se află în vigoare un COD GALBEN care afectează multe teritorii ale țării. Avertismentul meteo va rămâne în vigoare până în primele ore ale zilei de marți, 30 noiembrie.

COD GALBEN de vânt puternic și ninsoare viscolită

Astfel, în zonele de munte, ninsorile se vor îndesi cu precădere în Carpații Occidentali și Orientali. Fenomene asemănătoare se vor semnala și în nord-vestul și centrul României, precum și în zonele de deal.

Rafalele de vânt se va intensifica și vor depăși chiar și 100 de km/h la altitudini mai mari de 1.500 de metri. Ninsoarea, aici, va putea avea caracter viscolit, potrivit avertismentului ANM, în special la înălțimi mai mari de 1.700 de metri.

În vestul Olteniei și estul Dobrogei, vântul de va înteți, de asemenea. Rafalele vor atinge, însă, viteze mai reduse, ce vor varia între 65 și 75 de km/h.

Elena Mateescu anunță cum va fi prima zi de iarnă 

„Prima zi din această iarnă 2021-2022 vorbim de o ușoară creștere a valorilor de temperaturi, vorbim de maxime de la 2-12 grade, dar o dimineața rece cu valori de temperaturi între -5 până la cel mult 3-4 grade în zona litoralului.

La munte precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, iar în restul ţării vorbim în partea de veste, centru şi nord de precipitații slabe predominant sub formă de ploaie şi lapoviță şi de asemenea intensificări ale vântului la altitudini mari în zona montană înaltă de peste 80-100km/h în continuare”, a precizat directorul ANM, Elena Mateescu, într-o intervenție la Antena3.

În altă ordine de idei, marți, 30 noiembrie, vremea va fi mai rece decât specificul sfârșitului lunii. Temperaturile maxime vor varia între 0 și 7 grade Celsius.


Accesează: