Iarna pune stăpânire pe România. Atenţionare de Cod galben de vânt puternic şi ninsoare viscolită, valabilă până marţi dimineaţa

Iarna pune stăpânire pe România. Atenţionare de Cod galben de vânt puternic şi ninsoare viscolită, valabilă până marţi dimineaţa sursa: Arhiva EVZ

O atenţionare Cod galben de vânt puternic şi ninsoare viscolită, valabilă până marţi dimineaţa în zonele înalte din nouă judeţe a fost emisă luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Și în Capitală, vremea se schimbă drastic.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 29 noiembrie, ora 14:00 - 30 noiembrie, ora 3:00, în Carpaţii Orientali, la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depăşi 80 - 90 km/h şi pe alocuri va ninge viscolit.

La munte, iarna și-a intrat în drepturi. Stratul de zăpadă este unul consistent în stațiunea Rânca din Județul Gorj. Se semnalează și polei.

Zonele vizate de Codul galben

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Bacău, Bistriţa-Năsăud, Buzău, Covasna, Harghita, Maramureş, Neamţ, Suceava şi Vrancea.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acelaşi timp, în intervalul 29 noiembrie, ora 10:00 - 30 noiembrie, ora 20:00, va fi în vigoare o informare de intensificări temporare ale vântului în restul teritorului. Astfel, local şi temporar, vor fi intensificări ale vântului la munte, mai ales la altitudini mari, precum şi în regiunile sud-estice, iar în cursul zilei de marţi (30 noiembrie) şi în sud-vestul teritoriului.

Se vor înregistra rafale în general de 50 - 70 km/h, în timp ce pe crestele Carpaţilor Meridionali, începând din dimineaţa zilei de marţi (30 noiembrie), de peste 80 - 100 km/h şi temporar va ninge.

În interval de valabilitate: 29 noiembrie, ora 14::00 – 30 noiembrie, ora 03:00 se vor semnala intensificări ale vântului la altitudini de peste 1700 m în Carpații Orientali.

În intervalul menționat, în Carpații Orientali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80...90 km/h și pe alocuri va ninge viscolit.

Cum va fi vremea în Capitală

În Bucureşti, vremea se va răci și temporar la ploua, iar cerul va fi noros pe parcursul zilelor de luni şi marţi. Meteorologii au prognozează ploi slabe şi vânt în Bucureşti, încă de duminică seara, temperaturile minime situându-se spre limita înghețului.

În intervalul 29 noiembrie, ora 10:00 - 30 noiembrie, ora 20:00, în Capitală, temperatura maximă va fi luni de 12 - 13 grade, în timp ce marți aceasta va scădea la doar 5 - 6 grade.

De asemnea, minima termică din noaptea de luni spre marţi se va încadra între zero şi două grade Celsius, iar cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat.