CNA a sancționat Realitatea Plus, la sesizarea lui Piedone. Ce s-a întâmplat, de fapt

CNA a sancționat Realitatea Plus, la sesizarea lui Piedone. Ce s-a întâmplat, de fapt Televiziune. Sursa foto: Dreamstime.com

CNA a sancționat postul de televiziune Realitatea Plus pentru încălcarea normelor în campania electorală, la sesizarea lui Cristian Popescu Piedone.

CNA a sancționat Realitatea Plus cu o somație publică

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis, în ședința publică din 23 mai 2024, să sancționeze postul Realitatea Plus cu o somație publică pentru încălcarea normelor privind reflectarea campaniei electorale la sesizarea lui Cristian Popescu Piedone - candidatul PUSL la Primăria Capitalei.

„Întrunit în ședința publică din data de 23.05.2024, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate pentru modul în care a fost reflectată în spațiul audiovizual prima săptămână din campania electorală pentru alegerile locale şi, respectiv, pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European din anul 2024”, arată comunicatul.

Insituția a monitorizat mai multe emisiuni realizate de Realitatea Plus

Potrivit comunicatului emis de CNA, „decizia a fost luată după ce CNA a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate, privind modul în care prima săptămână a campaniei electorale pentru alegerile locale și pentru Parlamentul European a fost reflectată în spațiul audiovizual”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane, persoane studiind, televizor, redacţie şi text care spune „CNA”CNA. Sursa foto: Facebook

Mai mult, CNA a constatat încălcarea prevederilor art. 8 alin. (1) din Decizia CNA nr. 150 din 3 aprilie 2024, care reglementează desfășurarea campaniei electorale în audiovizual pentru alegerile locale din 2024.

De asemenea, s-a constatat nerespectarea dispozițiilor art. 72 lit. a), b), c) din Legea Nr. 115 din 19 mai 2015. Ca urmare, Consiliul a decis aplicarea unei somații publice postului Realitatea Plus.

Somația dată de CNA vine ca urmare a abaterilor constatate în aceste emisiuni,

La stabilirea sancțiunii, CNA a avut în vedere rapoartele de monitorizare pentru următoarele emisiuni difuzate de Realitatea Plus: „Caravana România Suverană” (9-10, 13, 14 și 16 mai 2024), „Day Time News” și „Tunurile pe politicieni” (10 mai 2024), „Culisele Statului Paralel” (12-16 mai 2024), „100%” (13 și 16 mai 2024), și „Realitatea zilei” (14 și 15 mai 2024).

Decizia de a aplica somația publică vine ca urmare a abaterilor constatate în aceste emisiuni, care nu au respectat normele privind reflectarea echitabilă și corectă a campaniei electorale, conform reglementărilor legale, scrie jurnalul.ro.