Evenimentul Zilei > Actualitate > Clotilde Armand lovește iar în PNL. A făcut o criză de nervi și i-a retras toate atribuțiile viceprimarului Ramona Porumb de azi, de la ora 14.23!
Clotilde Armand lovește iar în PNL. A făcut o criză de nervi și i-a retras toate atribuțiile viceprimarului Ramona Porumb de azi, de la ora 14.23!

Clotilde Armand lovește iar în PNL. A făcut o criză de nervi și i-a retras toate atribuțiile viceprimarului Ramona Porumb de azi, de la ora 14.23!

Derapajele primarului de la Sectorul 1, Clotilde Armand, sunt din ce în ce mai frecvente. Pe fondul crizei gunoaielor declanșate chiar de ea în sector, Clotilde Armand a făcut azi, potrivit surselor EVZ, o criză de nervi din cauza consilierilor PNL care îi solicitau găsirea unei soluții și, ca să se răzbune, i-a retras pe loc viceprimarului PNL Ramona Porumb toate atribuțiile. Începând de azi, de la ora 14.23 – așa cum a fost consemnat în decizia oficială.

Cel cu care s-a certat a fost Sebastan Burduja, președinte al organizației PNL sector 1, politician care, alături de consilierii PNL a solicitat în repetate rânduri găsirea unei soluții pentru gestionarea crizei gunoaielor din sector. Criza declanșată de Clotilde, care a refuzat sistematic să achite facturile restante către societatea de salubritate, este una fără precedent. În imaginile primite în cursul dimineții la redacție se vede cum zeci de mașini Romprest, încărcate până la refuz cu gunoi, au fost blocate de operatorul stației de sortare din Chitila, care refuză să mai primească deșeurile.

De azi, de acum, de la ora 14.23!

Din nou, Burduja, potrivit surselor noastre, i-a cerut imperativ primarului să deblocheze această situație dn cauza căreia primii care au de suferit sunt cetățenii sectorului, iar Clotide și-a pierdut cumpătul, totul transformându-se într-o criză de isterie a primarului.

Singura ”rezolvare” pe care Clotilde a găsit-o a fost să se răzbune pe PNL, așa ca s-a dus val-vârtej la serviciu de resurse umane din primărie și a cerut redactarea, pe loc, a deciziei de retragere a atribuțiilor pentru viceprimarul PNL, Ramona Porumb. ”De acum”, ar fi urlat primarul, care a cerut să fie consemnat acest ”acum” și în actul oficial sub forma orei de la care decizia intra în vigoare: 14.23

Informarea prin care viceprimarul PNL a fost ”executat” de Clotilde – în posesia căreia a intrat și EvZ a fost distribuită masiv pe grupurile de whatsapp, însoțită de comentarii legate de felul în care Armand a ajuns să-și bată joc de partenerii de guvernare.

 

În februarie, a cerut ca biroul Ramonei Porumb să fie mutat din primărie

Nu este prima oară când Clotilde lovește în partenerii de guvernare ai USR Plus.

Un alt scandal a devenit public când, înfuriată la culme într-o ședință de consiliu pentru că nici consilierii PNL, nici cei PSD nu au votat un proiect USR – deși fuseseră prezentate argumente pentru inaplicabilitatea, ba chiar ilegalitatea propunerilor – Armand a părăsit sala nervoasă ca să posteze pe Facebook un atac calomnios la adresa acestora. Apoi, s-a dus direct la serviciul administrativ, unde a cerut ca biroul viceprimarulului Ramona Porumb să fie mutat din sediul primăriei la Piața Mureș. Personalul serviciului, șocat de asemenea solicitare, a contactat-o pe Ramona Porumb care, alături ceilalți de consilieri, aștepta revenirea primarului în ședința de consiliu. Când Clotilde a revenit, a fost întrebată de consilieri dacă informația legată de mutarea biroului e reală, iar răspunsul acesteia a fost cel puțin sfidător. ”Da, e adevarat, că și așa v-am făcut o concesie cu acel birou și văd că nu o apreciați”

Pe de altă parte, deși a numit-o viceprimar pe Ramona Porumb, PNL, Clotilde nu i-a delegat, multă vreme, absolut nicio atribuție, lăsând totul în seama celuilalt viceprimar – USR- Oliver Păiuș. Abia după o vreme și multiple discuții, Armand a delegat către Ramona Porumb coordonarea ADP, Evidența persoanelor, Asistența socială și Registratura.