Clotilde Armand, avertizată că o paște un nou dosar penal. Sebastian Bodu, fostul șef ANAF, îi explică

Clotilde Armand, avertizată că o paște un nou dosar penal. Sebastian Bodu, fostul șef ANAF, îi explică Sursa foto: Arhiva EVZ

Primarul Sectorului 1 din București, Clotilde Armand, a fost văzută, marți, intrând la audiere la DNA și auzită atunci când a părăsit clădirea, după audiere. Este de acum suspectă urmărită penal. Sebastian Bodu, jurist de profesie și fost șef la ANAF, a făcut o observație pertinentă legată de postarea doamnei edil cu referire la exploziile de la Crevedia. Și a atenționat-o că e într-un adevărat pericol.

Clotilde Armand atenționată de Bodu. După ce a citit postarea lui Clotilde Armand, scrisă ulterior plecării de la DNA, fostul secretar de stat Bodu și-a amintit, ca mulți dintre noi, sloganul electoral al „reziștilor”: Fără penali în funcții publice. Și a reacționat pe pagina lui de Facebook la cele scrise de primărița de la Sectorul 1.

Clotilde Armand, 29.08: „În ședința de Consiliu Local al Sectorului 1 de astăzi voi propune consilierilor locali acordarea unor ajutoare de urgență în valoare de 5.000 lei/familie pentru victimele exploziei de la Crevedia”.

Sunt mulți fani ai primăriței care au aplaudat ințiativa. Dar și mulți bucureșteni care s-au arătat uluiți sau nemulțumiți de o asemenea idee, fiindcă nu consideră că banii sectorului 1 este normal să plece spre Crevedia. Familiile trebuie ajutate și despăgubite de patronii firmei care a generat nenorocirea. Și de corupții din instituțiile locale, au fost opiniile mai multor persoane care au făcut comentarii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sebastian Bodu, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor împuternicit ca Președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF)

Clotilde Armand atenționată de Bodu

Sebastian Bodu o atenționeză pe Clotilde Armand, în postarea lui de pe Facebook, că ar comite o ilegalitate, un abuz în serviciu dacă ar trimite bani din primărie unor familii care nu domiciliază în sectorul 1.

Sebastian Bodu, 29.08: „Ce faci când ești penal? Încerci să iti faci imagine dar, având doi neuroni, doar îți mai faci rost de încă un dosar penal dând ajutoare unora care, oricât ar fi de năpăstuiți, nu domiciliază în sectorul 1. Deci primăria își depășește atribuțiile.

#abuzînserviciu

 Avocata Arina Ștefănică a venit cu detaliile legale, numai bune de a-i deschide ochii lui Clotilde Armand. E și o atenționare a consilierilor ei pe parte juridică din Primăria Sectorului 1.

„Asta este o propunere fara temei legal! Ajutoarele respective sunt ajutoare de urgenta. Se dau locuitorilor, unei unitati administrativ-teritoriale, aflati intr-unul dintre cazurile care necesita ajutor de urgenta, prin dispozitie a primarului ( a se vedea prevederile legale referitoare la venitul minim garantat).

Acordarea acestui tip de ajutor nu intra in responsabilitatile/atributiile consiliului local prevazute la art.129 din Codul administrativ. Sunt curioasa daca primeste aviz de legalitate de la secretarul general al UAT. Sau daca trece HCL de controlul de legalitate al institutiei prefectului”.