Evenimentul Zilei > Monden > Clipe negre pentru Cabral. O nenorocire i-a lovit familia. Se poate termina tragic
Clipe negre pentru Cabral. O nenorocire i-a lovit familia. Se poate termina tragic

Clipe negre pentru Cabral. O nenorocire i-a lovit familia. Se poate termina tragic

Cabral trece prin momente grele după ce s-a aflat că tatăl lui, doctorul Alexandre Ibacka Dzabana, a fost internat într-un spital din Congo și se află în stare critică.

În țara din centrul Africii, Alexandre Ibacka este considerat deținut politic de mai multe organizații neguvernamentale. Amintim că el a fost arestat înaintea alegerilor prezidențiale din martie.

La această situație extrem de neplăcută s-a ajuns după ce a fost acuzat a întreprins acțiuni ce au pus în pericol ”siguranța națională”. De asemenea, tatăl lui Cabral a fost acuzat că a încercat să ”destabilizeze procesul electoral” din Congo.

La 77 de ani, doctorul Alexandre Ibacka  a fost arestat în Brazzaville, cu 10 zile înaintea alegerilor prezidențiale din această țară. Despre părintele lui Cabral se cunoaște că esteeste președintele unui ONG care luptă pentru drepturile omului și o societate democratică.

După ce a fost plasat în arestul central din Brazzaville, lui nu i s-a permis să fie reprezentat de avocat și nici nu a putut să ia legătura cu familia. În cele din urmă, după eliberarea condiționată din arestul preventiv, acesta a fost transportat la spital.

Tatăl lui Cabral este foarte slăbit

Conform presei din Congo, se pare că tatăl prezentatorului nu își putea menține echilibrul și a fost ajutat de câțiva oameni să aungă la ambulanță

Sănătatea lui Alexandre Ibacka Dzabana s-a deteriorat în arestul preventiv. Conform jurnaliștilor de la cancan.ro, care citează congomediatime.com, doctorul a fost fost internat într-o clinică din Brazzaville.

Din cauza faptului că suferă de hipertensiune arterială, medicii se tem de ceea ce este mai rău. Arestarea lui Ibacka a creat revoltă în rândul organizațiilor civice din toată lumea.

Alexandre Ibacka Dzabana

Alexandre Ibacka Dzabana a fost ministru al Sănătății

”Cabral Neculai Ibacka Zabana, cunoscut simplu Cabral, este un prezentator de televiziune, actor, antrenor de Tae Bo și fost luptător de kickboxing român. El este vicecampion european la kickboxing. Cabral Ibacka este cunoscut drept unul din primii promotori ai genului de dans sportiv Tae Bo în România.

Cabral Neculai Ibacka s-a născut pe 4 octombrie 1977 în București, România. A început să facă antrenamente de kickboxing și Muay Thai la vârsta de 6 ani. La 23 de ani el avea deja câștigate câteva titluri. A absolvit Liceul Teoretic Decebal și Facultatea de Sport din cadrul Universității Ecologice.

Cabral este de origine congoleză. Tatăl său, absolvent al unei universități Bucureștene, a ajuns ministru al Sănătății în Congo-Brazzaville.[5] Mama lui este româncă.[6] Este de religie catolică.

Cabral a fost căsătorit cu Luana Mitran între anii 2000-2006. Cu Luana el are o fetiță, pe nume Inoke (n. 29 septembrie 2002). În anul 2011 el s-a recăsătorit cu Andreea Pătrașcu. Împreună au o fetiță, Namiko”, se arată pe ro.wikipedia.org.