Cireșele, o adevărată comoară pentru sănătate! Beneficiile sunt puțin cunoscute de mulți consumatori

Cireșele, o adevărată comoară pentru sănătate! Beneficiile sunt puțin cunoscute de mulți consumatori Cireșe. Sursa foto: Pixabay

Intrați în magazinul alimentar sau vizitați piața locală a fermierilor și veți vedea cu siguranță un fruct în centrul atenției în acest moment: cireșele! Vara este sezonul de vârf al cireșelor și cel mai bun moment pentru a vă bucura de acest fruct delicios.

Pe lângă faptul că sunt un deliciu dulce de vară, cireșele sunt pline de beneficii nutriționale. De fapt, dacă le consumați în fiecare zi, vă puteți aștepta ca atât sănătatea dumneavoastră pe termen scurt, cât și pe termen lung să aibă de câștigat. Sunteți curioși să aflați ce schimbări vă puteți aștepta să experimentați? Aici, dieteticienii dezvăluie șase dintre aceste beneficii.

Care sunt beneficiile pentru sănătate oferite de cireșe?

Ce anume face din cireșe o gustare atât de nutritivă? Rebecca Russell, dietetician înregistrat în medicina funcțională la The Social Nutritionist, spune că un motiv important este că cireșele sunt încărcate cu antioxidanți. Inclusiv vitaminele A și C. „Ele conțin, de asemenea, un polifenol puternic numit antocianină. Care este ceea ce dă cireșelor culoarea lor roșu aprins și ajută la combaterea inflamației în organism”, explică ea.

Russell adaugă că cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de potasiu. Care este important pentru sănătatea inimii. „Ele sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre. Care ajută la sănătatea digestivă și la microbiomul intestinal”, împărtășește ea. A enumerat apoi încă un beneficiu pentru sănătate al cireșelor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru cei care doresc să își mențină constant nivelul de zahăr din sânge, cireșele sunt o alegere bună de gustare. „Cireșele au o încărcătură glicemică scăzută și un scor scăzut al indicelui glicemic. Ceea ce le face o alegere excelentă de fructe pentru persoanele care sunt preocupate de cantitatea de zahăr din sânge”, explică Stephanie Dunne, nutriționist dietetician integrativ și fondator al Nutrition QED.

Ce se întâmplă dacă mâncați cireșe în fiecare zi?

Cu toate aceste beneficii nutriționale, este posibil să doriți să începeți să mâncați cireșe în fiecare zi. Dacă o faceți, există mai multe moduri în care sănătatea ta pe termen scurt și lung va fi afectată.

1. S-ar putea să dormiți mai bine

Dunne spune că cireșele amare conțin doi compuși legați de ajutarea la adormire. Precum și la menținerea somnului: melatonina și triptofanul. „Consumul de suc de cireșe amare înainte de culcare s-a dovedit în cercetări că ajută majoritatea oamenilor să aibă un somn mai odihnitor”, explică ea.

Russell indică aceleași cercetări. Subliniază că consumul de suc de cireșe amare înainte de culcare i-a ajutat pe oameni să rămână adormiți mai mult timp. Deci, dacă vă treziți adesea în mijlocul nopții, savurând o ceașcă de suc de cireșe amare seara ar putea ajuta.

2. Te-ai putea recupera mai repede după antrenament

Cireșele sunt un aliment excelent de integrat într-o gustare sau masă înainte de antrenament. „Unele cercetări arată că proprietățile antiinflamatoare și antioxidante ale cireșelor pot ajuta la reducerea durerii musculare și a inflamației după exerciții”, spune Russell.

Potrivit lui Dunne, cel mai bun mod de a obține beneficiile de recuperare ale cireșelor este să le consumați înainte de antrenament. În loc de după. „Cercetările au arătat că consumul de cireșe proaspete. Sub formă de pudră sau suc în zilele dinaintea exercițiilor fizice intense. Cum ar fi ridicarea greutăților și alergarea de anduranță. Poate accelera recuperarea după terminarea exercițiilor”, spune Dunne.

„Aceasta este o distincție importantă, deoarece mulți sportivi profesioniști și amatori se gândesc mult la momentul în care ar trebui consumate anumite substanțe nutritive în raport cu programul lor de exerciții fizice”.

3. Ai putea să te îmbolnăvești mai rar

După cum a subliniat Russell mai devreme, unul dintre antioxidanții din cireșe este vitamina C. Ambii dieteticieni spun că această vitamină joacă un rol crucial în sănătatea imunitară.

Astfel încât consumul de cireșe în fiecare zi ar putea duce la un sistem imunitar mai puternic. Aceasta înseamnă că v-ați putea îmbolnăvi mai rar. Și v-ați putea recupera mai repede atunci când vă îmbolnăviți. Dunne recomandă să ronțăiți cireșe atunci când simțiți că se apropie o răceală pentru a da sistemului imunitar un impuls necesar.

4. Ți se poate îmbunătăți digestia

Deoarece cireșele conțin fibre, consumul lor ca gustare în locul unei opțiuni mai sărace în fibre ar putea duce la o digestie mai bună.

Russell spune că fibrele din cireșe nu sunt singurul lor nutrient care sprijină intestinul. Antocianina este un polifenol găsit în cireșe. Și ajută la stimularea bacteriilor intestinale benefice.

5. Veți avea o sănătate cardiovasculară mai bună

Dacă unul dintre obiectivele dvs. de sănătate este scăderea riscului de boli cardiovasculare, adăugați cireșele pe lista dvs. de cumpărături. Dunne și Russell spun amândoi că antioxidanții din cireșe le fac o alegere alimentară sănătoasă pentru inimă.

„Sunt, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu. Ceea ce este benefic pentru persoanele care încearcă să își controleze tensiunea arterială. Echilibrul dintre sodiu și potasiu în organism este unul dintre lucrurile care ne mențin tensiunea arterială scăzută”, spune Dunne. A oferit apoi un alt mod în care cireșele beneficiază de sănătatea inimii.

6. Creierul tău va avea de câștigat

Dacă continui să mănânci cireșe în fiecare zi pe termen lung, nu doar inima ta va beneficia, și creierul tău va beneficia.

„Cireșele sunt, de asemenea, pline de antioxidanți polifenolici, cum ar fi antocianinele. Care pot reduce inflamația în organism și pot proteja celulele noastre de daune”, spune Dunne, scrie Yahoo News.

Revista presei