Evenimentul Zilei > Politica > Cioloș propune europarlamentarilor români o întâlnire o dată pe lună la București
Cioloș propune europarlamentarilor români o întâlnire o dată pe lună la București

Cioloș propune europarlamentarilor români o întâlnire o dată pe lună la București

Premierul Dacian Cioloș a anunțat marți că le propune europarlamentarilor români să se întâlnească o dată pe lună la București în vederea schimbului de opinii referitor la agenda europeană.

"Am discutat cu europarlamentarii români și am stabilit să punem la punct un mecanism de discuții de conlucrare. Eu le-am propus să ne vedem cam o dată pe lună la București, în general lunea, pentru că dânșii lunea după-amiaza sau marțea se întorc la Bruxelles sau la Strasbourg, ca să avem un schimb de opinii pe principalele subiecte de pe agenda europeană", a afirmat premierul, într-o discuție cu jurnaliștii la Parlamentul European.

Premierul a mai anunțat că europarlamentarii au fost anunțați că în perioada următoare va trece Departamentul pentru Afaceri Europene la Cancelaria prim-ministrului.

"E o ordonanță de urgență de mai mulți ani care spune că Departamentul de Afaceri Europene este în Ministerul de Externe, dar în coordonarea prim-ministrului și o să aplicăm lucrul acesta. Domnul Bădescu (Cristian Bădescu — n.r.), șef adjunct al reprezentanței de aici (din Bruxelles — n.r.) urmează să fie numit secretar de stat în perioada imediat următoare în fruntea Departamentului de Afaceri Europene. Departamentul va avea rolul să reactiveze acel Comitet de Afaceri Europene care ar trebui să se reunească în fiecare săptămână și să discute în mod operativ agenda europeană, (…) să ajute la coordonarea pozițiilor României pe diferite subiecte", a adăugat premierul, informaează agerpres.ro

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: