Evenimentul Zilei > Actualitate > Ciobani români ucişi la Torino, după ce au ascultat Denisa Manelista. Criminalii au vrut să îi ardă de vii
Ciobani români ucişi la Torino, după ce au ascultat Denisa Manelista. Criminalii au vrut să îi ardă de vii

Ciobani români ucişi la Torino, după ce au ascultat Denisa Manelista. Criminalii au vrut să îi ardă de vii

Doi ciobani români şi-au pierdut viaţa în urma unei crime care a şocat Italia. Doru Constantin Olaru (28 de ani) şi Costel Calinciuc (38 de ani) se pare că şi-au început seara de luni într-o atmosferă plăcută, conform postărilor de pe paginile lor de Facebook. La miezul nopţii rulota în care locuiau cei doi a fost incendiată, au reuşit să scape din flăcări, dar au murit după ce capetele le-au fost zdrobite cu bâtele

Doru Olaru şi Costel Calinciuc erau de câţiva ani ciobani la o turmă de oi care păşuna în munţii din apropierea oraşului Torino. Luni seara. Probabil după ce şi-au terminat treburile în fermă, cei doi au început să posteze pe Facebook mesajele motivaţionale, dar şi manele.

Unul dintre ei, Olaru, a împărtăşit, puţin după ora 20.00, cu prietenii virtuali o melodie a unui lăutar din Banat, care are un mesaj pentru „duşmani”. Două ore mai târziu şi Calinciuc îşi manifestă intenţia de a petrece cu prietenii distribuind o melodie a Denisei Răducu, care a murit în luna iulie a acestui an. Era ora 22.09. La ora 23.22 Olaru are o ultimă postare: o fotografie cu trei domnişoare, trei etalându-şi inelele de logodnă şi una cu o sticlă de băutură în mână, cu mesajul: „Când prietenele tale decid să se logodească, dar tu ştii că singura cale spre fericire e băutura”. Din acest moment pe cele două pagini de Facebook se aşterne o tăcere de mormânt.

FOTO: Costel Calinciuc

Omorâţi în mijlocul turmei de oi

Acela este momentul în care cei doi au fost atacaţi de mai mulţi îndivizi în propria rulotă. Din primele probe strânse de poliţia italiană reiese faptul că mai mulţi indivizi au ajuns lângă rulota în locuiau românii şi i-au dat foc. Olaru şi Calinciuc au reu şit să scape din flăcări şi să fugă. Primul a fost prins Olaru de către agresori, chiar în mijlocul turmei de oi, şi lovit cu o bâtă în cap până a murit. După ce l-au lăsat fără suflare pe tânărul de 28 de ani, care era originar din Bacău, criminalii au plecat în urmărirea lui Calinciuc. L-au prins la 500 de metri de locul unde ardea rulota, într-un lan de grâu. Românul nu a avut nicio şansă, fiind omorât, ca şi colegul său, după ce capul i-a fost zdorbit cu o bâtă. Poliţiştii italieni nu i-au găsit încă pe criminali, dar spun că cel mai probabil este vorba de o răzbunare şi îi interogheză pe toţi cunoscuţii românilor. Deocamdată singurul element pe care îl au este declaraţia unui bătrân care locuieşte în zonă, care a spus că în noaptea tragediei a auzit mai multe maşini care au plecat în trombă de lângă locul unde ardea rulota şi unde au fost găsiţi fără suflare cei doi români.