Evenimentul Zilei > Social > Condițiile pentru organizarea nunților în pandemie. Ar putea exista o soluție
Condițiile pentru organizarea nunților în pandemie. Ar putea exista o soluție

Condițiile pentru organizarea nunților în pandemie. Ar putea exista o soluție

Cine vrea nuntă în pandemie, atenţie! Ultimele detalii despre marele eveniment

Cine vrea nuntă în pandemie, atenţie! S-ar putea organiza, dar cu o condiţie. Din cauza pandemiei de coronavirus nu suferă doar cuplurile care doresc să se căsătorească. Foarte afectată este mai ales industria organizării de evenimente, ai cărei reprezentanţi caută soluții pentru redresare.

Restricțiile impuse de pandemie au golit sălile de evenimente, astfel că furnizorii sunt în pragul falimentului,  conform Digi24.

În acest context, tinerii care vor să se căsătorească nu știu ce se va întâmpla. Organizatorii susțin că există soluții pentru participarea la evenimentele mari. În opinia lor, accesul s-ar putea face pe baza adeverinței de vaccinare sau în urma efectuării unui test rapid.

Sunt multe cupluri nemulţumite de această situaţie, iar câteva dintre ele au ajuns în faţa Guvernului României, pentru a-şi descărca frustrările. Conform sursei citate, pandemia de coronavirus afectează peste 128.000 de cupluri care doresc să se căsătorească.

Cine vrea nuntă în pandemie, atenţie!

„Nu avem niciun răspuns din partea autorităților, predictibilitate nu avem. La noi în județ, sala cea mai mare are 500 de locuri, să facem măcar cu 30 la sută din capacitate sau 50 la sută sau să se testeze invitații, să știm ceva concret”, a declarat Lorena, una dintre tinerele care doresc să se căsătorească.

La rândul ei, Dora a completat: „Nimeni nu se așteaptă ca lucrurile să revină la normal. Nunțile sunt interzise, e singurul domeniu care a rămas interzis, chiar dacă pentru toate celelalte s-au găsit soluții de redeschidere.”

„Prima schimbare pe care am făcut-o a fost modificarea contractelor, astfel încât amândouă părțile să fie OK în cazul unei situații de urgență sau a unor reguli foarte stricte. Prima variantă oferită mirilor noștri, având în vedere că avem la dispoziție un spațiu exterior extins, este de a organiza evenimentul în aer liber și pentru asta folosim anumite pavilioane deschise.

Nuntă în aer liber, o soluţie valabilă şi în 2021?

Asta am făcut anul trecut, avem de gând să facem și anul acesta. Ceea ce ne supără cel mai tare pe noi, cât și pe clienții noștri este impredictibilitatea de a organiza un eveniment peste două, patru, șase luni sau un an de acum încolo.

Nu-și pot invita oamenii la eveniment, nu-și pot face bugete, nu se pot baza pe absolut nimic în momentul de față”, declarat Bogdan Buturuga, organizator de evenimente.

„Vaccinarea, practic, ar fi soluția. Ne gândim, având în vedere o parte a populației s-a vaccinat… Şi urmează etapa a treia, pentru publicul larg. Să avem această opțiune, la alegerea clientului, de a-și organiza evenimentul în anumite condiții.

Ori o parte sau dacă s-ar putea, majoritatea să fie vaccinați și să participe la acel eveniment. Sau dacă nu, să folosim instrumentele pe care le avem la dispoziție astăzi, respectiv testele rapide, eficiente”, a subliniat Carmen Polcovnicu, organizator de evenimente, conform Digi24.ro.