Cine tace, consimte: Despre voluptatea ticăloşiei

Cine tace, consimte: Despre voluptatea ticăloşiei

Ceea ce se petrece la ora actuală cu acest linşaj la adresa jurnaliştilor neinregimentati întrece orice imaginaţie. Este o mizerie infinită, o porcărie fără margini, o agresiune împotriva libertăţii cuvântului şi a demnităţii persoanei umane. Ceea ce-au comis Gâdea şi acoliţii săi împotriva Andreei Pora nu are nimic de-a face cu o polemică firească între oameni cu puncte de vedere diferite. Declar public: îmi este ruşine că am colaborat cândva la "Jurnalul Naţional".

Este vorba de huliganism, de otrăvirea deliberată a sferei publice. Niciun intelectual care se respectă nu poate să tacă, nu are dreptul moral să adopte politică struţului. Acum a fost rândul ei şi al colegilor ei mânjiţi de invectivele anteniste. Mâine va fi al altora, până nu va mai rămâne niciun om cinstit nepângărit de aceşti rechini ai infamiei.

Nu credeam că se va ajunge până la acest abis al nemerniciei. Este voluptatea ticăloşiei ajunsă la paroxism. Forţat de presiuni externe, premierul mitoman şi plagiator şi-a cerut scuze pentru măgăria spusă la adresa unui europarlamentar german. De ce nu-i cerem să facă acelaşi lucru în raport cu doamna Monica Macovei? Să o acuzi pe Monica Macovei de gândire de tip nazist este o ticăloşie care ar trebui sancţionată în justiţie.

Trăim timpuri mizerabile, este adevărat, dar speranţa n-a murit. Faptul că statul de drept continuă să respire, că nu a paralizat, în pofida atacurilor în serie, înseamnă că borfaşii n-au câştigat partida. Să fim lucizi: abisul e real, panică mafioţilor este şi ea reală. Sunt înspăimântaţi, reacţionează că nişte animale încolţite. Când Felix şi oamenii lui aud de statul de drept se aruncă cu capul înainte, turbaţi, că taurii când văd roşu. Îmi exprim aici şi acum întreagă solidaritate cu jurnaliştii linşaţi de către oamenii unui securist dovedit, inamici ai societăţii deschise, servitorii celui mai abject şi periculos grup politic care a prins fiinţă în România post-decembristă. Din păcate, mulţi nu înţeleg că li se poate întâmplă oricând şi lor, că iataganele mercenarilor îi pot lovi când le este lumea mai dragă. Aceşti oameni preferă să ignore faptul neliniştitor, dar pe deplin dovedit, că dacă dai drumul fiarei să se plimbe liberă prin Cetate, nimeni nu mai este protejat, devenim cu toţii vulnerabili, potenţiale victime. Este o lecţie a secolului XX pe care eu unul nu sunt dispus să o uit. Sunt membru al Senatului EvZ din toamna anului 2006. Am trecut prin multe împreună. Vom trece şi prin acest nou episod, revoltător, dezgustător şi scandalos, dintr-un război al cărui deznodământ va decide viitorul acestei ţări. CITIȚI ȘI

Ne puteți urmări și pe Google News
  • "Evenimentul zilei" nu va tăcea!
  • Justiția este sau nu sub control politic? Lămuriți-vă în 10 pași!
  • Ce se va întâmpla cu Gâdea&Badea după încarcerarea Varanului, căci pegra supravieţuieşte
  • Mircea Badea, pițiponcul de la pagina 5. Tu ce părere ai? | DEZBATEREA ZILEI
  • Andreea Pora: "Nu-i consider jurnalişti pe cei de la Antena 3". Robert Turcescu: "Să vă fie ruşine!"
  • Ion Cristoiu: Predicatorul cu bulbuci Gâdea îi amenință cu flăcrile Iadului pe toți cei care nu cred în Dumnezeul lui, Dan Voiculescu