Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine se aștepta? Marele anunț a fost făcut. Mama lui Cristi Borcea și Gigi Nețoiu au…
Cine se aștepta? Marele anunț a fost făcut. Mama lui Cristi Borcea și Gigi Nețoiu au…

Cine se aștepta? Marele anunț a fost făcut. Mama lui Cristi Borcea și Gigi Nețoiu au…

O mega-afacere cu un bloc de lux se pregătește în nordul Bucureștiului, investitorii fiind, în acte, mama dinamovistului și un alt controversat personaj din fotbalul autohton, arată Profit.ro.

Elena Borcea, mama fostului proprietar al echipei de fotbal Dinamo București, Cristian Borcea, și omul de afaceri Gheorghe Nețoiu, fost deputat și acționar la echipele de fotbal Universitatea Craiova și Dinamo București, pregătesc construcția unui ansamblu rezidențial cu peste 100 de apartamente în cadrul complexului care găzduiește și celebrul restaurant „Doi Cocoși“ din nordul Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Au obținut desființarea a 7 corpuri de clădiri

Restaurantul este amplasat pe Șoseaua București-Târgoviște nr. 8 și vizitat de numeroși fotbaliști. Complexul Turistic Internațional Doi Cocoși, firma prin care Borcea și Nețoiu dețin restaurantul, a obținut un certificat de urbanism pentru desființarea a 7 corpuri de clădiri din complex și autorizarea directă a construcției unui ansamblu rezidențial cu 4 subsoluri și 9 etaje.

Indicatorii urbanistici aprobați indică posibilitatea construcției unui bloc cu peste 100 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro. Spre comparație, chiar lângă restaurantul „Doi Cocoși“ a fost finalizată recent construcția blocului Maia Sisești, cu 5 etaje și 56 de apartamente.

În această vară, Borcea și-a vândut unei companii farmaceutice apartamentul pe care îl deținea în Miami, la un preț de 1,9 milioane de euro, potrivit presei sportive. Mai mult, familia Borcea urmează să încaseze o sumă importantă de bani din vânzarea unor loturi de teren de pe malul lacului Tei, necesare grupului maghiar Cordia pentru realizarea unui drum de acces către un viitor complex rezidențial.

PUZ respins de CGMB

În plus, familia Borcea, alături de impresarul Marcel Avram, celebru pentru organizarea concertului Michael Jackson în România, și partenerii acestuia, este în etapa de avizare a unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru un ansamblu rezidențial cu 5 blocuri, a câte 14 etaje fiecare, ce vin în continuarea celui pregătit de Cordia și care întregesc fosta bază sportivă și de agrement Tei-Toboc, unde a avut sediu și postul de televiziune Tele 7 ABC.

În primăvara trecută, Consiliul General al Municipiului București a respins PUZ-ul inițiat de familia Borcea. După 9 luni de detenție, Cristian Borcea a ieșit din închisoare în noiembrie 2019, după condamnarea în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța. Aceasta este a doua oară când face închisoare. Prima dată a execuat 4 ani și 4 luni în dosarul transferurilor de jucători de fotbal.