Evenimentul ZileiEVZ SpecialCine preia interimatul de la Ministerul Sănătății. Președintele Iohannis a semnat

Cine preia interimatul de la Ministerul Sănătății. Președintele Iohannis a semnat

Cine preia interimatul de la Ministerul Sănătății. Președintele Iohannis a semnat
După demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății,  postul acestuia va fi preluat, interimar, de premierul Florin Cîțu. Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decizia.

Acesta a și găsit persoana către care va delega competențele.  Potrivit unor surse, premierul Cîțu va delega sarcinile către Andrei Baciu, fost secretar de stat și în mandatul lui Nelu Tătaru si Victor Costache, susține Antena 3.

Decizia președintelui Klaus Iohannis vine după ce vicepremierul Dan Barna a refuzat să preia portofoliul Sănătății,  rămas liber după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se așteaptă anularea ordinului referitor la noile criterii de carantinare

Actualul secretar de stat în Ministerul Sănătăţii a fost considerat ca fiind o variantă de rezervă. De profesie medic, Andrei Baciu (34 de ani) ar putea asigura interimatul la Ministerul Sănătăţii în această perioadă, pentru că este nevoie de un ministru interimar care să-şi asume inclusiv revocarea ordinului referitor la noile criterii de carantinare, pe care premierul Florin Cîţu nu l-ar dori.
Astfel, printre primele măsuri care vor fi luate la Ministerul Sănătăţii se va număra anularea ordinului emis de fostul secretar de stat Andreea Moldovan, care conţine noile criterii de carantiare.

În 2015, Andrei Baciu a fost propus de Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Sănătăţii. La acea vreme, a fost descris de premierul desemnat drept „un tânăr medic chirurg, cu experienţă în străinătate, dar şi experienţă în managementul spitalicesc”.

Cine este Andrei Baciu

Andrei Baciu este începând din 2016, secretar general al Comisiei Naționale de Sănătate din Partidul National Liberal şi, din august 2019, este membru al Biroului Politic – organizatia Sector 1 a PNL, în calitate de coordonator strategii Politice.

Andrei Baciu a absolvit în 2011 Facultatea de Medicină din București si a lucrat doi ani în chirurgie cardiovasculară în cel mai mare spital din Rouen- Franța. De un an și jumătate s-a întors în România unde a lansat, împreuna cu liberalul Cristian Bușoi, o campanie pentru drepturile pacienților.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri,  decretul de revocare din funcție a lui Vlad Voiculescu. În acest momentul premierul Cîțu a preluat postul, interemar, delegând competențele.


Accesează: