
Un studiu realizat de un cercetător american confirmă ideea că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, pentru că poate ajuta la pierderea kilogramelor în plus, informează BBC.
Potrivit profesorului Daniela Jakubowicz, de la Virginia Commonwealth University, autorul acestei cercetări, prezentat la o conferinţă medicală care a avut loc la San Francisco, femeile supraponderale care consumă la micul dejun jumătate din numărul zilnic de calorii pierd mai mult în greutate decât cele care iau un mic dejun frugal. Cercetătorul este de părere că micul dejun frugal are, de fapt, un efect nedorit, acela de a creşte pofta pentru anumite alimente.
Se crede că un mic dejun bogat în proteine şi carbohidraţi le ajută pe doamne să nu mai tânjească după dulciuri şi alimente bogate în amidon. Cercetătorii de la spitalul De Clinicas din Venezuela au observat cum tabieturile de la micul dejun au afectat greutatea a 100 de femei obeze.
Toate au ţinut o dietă cu puţine calorii şi carbohidraţi, dar jumătate au avut parte de un dejun copios, iar restul de un castron mai mic. La jumătatea perioadei de 8 luni, cele care au mâncat puţin dimineaţa au slăbit în jur de 12 kg, cu 2 kg mai mult decât femeile care au mâncat mai mult.
Cu toate astea, după 8 luni, femeile cu micul dejun frugal au pus la loc 8 kg. Dar celelalte au continuat să slăbească, scăpând în medie de încă 6 kg. La sfârşitul cercetării, femeile care au mâncat copios au slăbit 21% din masa corpului, în timp ce restul doamnelor au scăpat doar de 4.5 % din masa corpului.
Femeile care au mâncat din plin la micul dejun au explicat că le-a fost mai puţin foame pe parcursul zilei, mai ales înainte de masa de prânz şi că au avut mai puţine poftă de carbohidraţi.
(16:23)