Cine este Penny Mordaunt, creditată cu șanse mari de a deveni premierul Marii Britanii. După Revoluție, a lucrat în orfelinatele și spitalele din România

Cine este Penny Mordaunt, creditată cu șanse mari de a deveni premierul Marii Britanii. După Revoluție, a lucrat în orfelinatele și spitalele din România Sursa Wikipedia

Femeia care ar putea ajunge premierul Marii Britanii, Penny Mordaunt, a muncit în orfelinatele și spitalele din România la scurt timp după ce a picat regimul Ceaușescu. Penny Mordaunt este pe locul doi în preferințele parlamentarilor conservatori pentru a deveni noul premier al Marii Britanii.

Politiciana Penny Mordaunt este pe locul doi în preferințele parlamentarilor conservatori pentru a deveni noul prim-ministru al Marii Britanii, după plecarea lui Boris Johnson. Aceasta a povestit că nu a avut o adolescență frumoasă și că primul loc de muncă a fost în spitalele sau orfelinatele din România.

Penny Mordaunt s-a născut în martie 1973 în Torquay , oraș în sud-vestul Angliei, și a fost botezată după HMS Penelope.

Tatăl ei a lucrat ca soldat în Regimentul de Parașutiști, dar a realizat că îi place meseria de profesor. Și mama sa a fost dascăl pentru tinerii cu dizabilități.

Ne puteți urmări și pe Google News

Penny a crescut în Hampshire, împreună cu fratele ei geamăn, James, și cu fratele lor mai mic, Edward. Politiciana a rămas fără mamă la 15 ani și a fost nevoită să aibă grijă de casă.

Povestea lui Penny Mordaunt

„A fost un stres istovitor să pierzi un părinte și să încerci să faci față situației în timp ce înveți, ai grijă de casă și de doi frați. Dar asta te face să devii un om mai puternic și, când mă uit în urmă la acea perioadă, simt tristețe, dar îmi dă și putere în același timp”, spunea Penny Mordaunt în 2019, într-un interviu pentru The Sunday Times.

Sursa Wikipedia

Ea a plecat de acasă și a venit în România pentru un an, unde a muncit în orfelinate și spitale, chiar după răsturnarea regimului Ceaușescu.

Aceasta a studiat folozofia la Universitatea din Reading, devenind și șefa ligii studenților, iar munca din România a făcut-o să se implice în lumea politică.

Penny Mordaunt a lucrat și la o fabrică Johnson & Johnson sau ca asistentă de magician a fostului președinte al Societății de Magie din Portsmouth. La scurt timp, politiciana a ajuns șefa organizației de tineret a Partidului Conservator sub conducerea fostului premier John Major.

Între 2001 și 2003 a fost șefa echipei de comunicare a Burgului Regal Kensington și Chelsea din Londra (Royal Borough of Kensington and Chelsea), condus de conservatori. Ea a fost și șefa biroului de presă din străinătate al lui George W. Bush, pentru candidatura la alegerile prezidențiale din 2000.

La scurt timp, Penny s-a implicat în domeniul carității și a devenit directoare a Fondului Comunitar. A fost și șefa Societății britanice de Diabet.

Cariera ei politică a început în noiembrie 2003, când a fost selectată să candideze pentru un loc în Camera Comunelor din partea conservatorilor, în circumscripția Portsmouth North. Cu toate astea, Penny nu a avut noroc.

Prima femeie ministru al apărării

Penny Mordaunt a făcut campanie pentru Brexit alături de Boris Johnson, în 2016. În timpul campaniei, a fost ținta unui scandal, pentru că a declarat că Marea Britanie nu se poate opune Turciei să devină membră a Uniunii Europene.

După ce David Cameron și-a dat demisia și a fost înlocuit cu Theresa May, ea a ajuns secretar de stat pentru persoane cu dizabilități, muncă și familie.

În 2017 a înlocuit-o pe Priti Patel, care a trebuit să-și dea demisia din funcția de secretar pentru afaceri internaționale. În 2019 s-a făcut remarcată, când Theresa May a numit-o prima femeie ministru al apărării. Cu toate astea, Penny a avut acest titlul doar 85 de zile, până când a fost înlăturată de noul prim-ministru Boris Johnson, care a criticat-o astfel că l-a susținut pe Jeremy Hunt în cursă pentru șefia Partidului Conservator.

Anul trecut a publicat împreună cu Chris Lewis o carte în care dezvăluie care sunt speranțele ei pentru Marea Britanie post-Brexit. Volumul „Greater: Britain After the Storm” a fost pe placul lui Tony Blair și a lui Sir Elton John.

De când a început cursa pentru șefia partidului, Penny nu a mai susținut persoanele transegender și mulți au declarat că face asta pentru a își proteja cariera politică.

Când a fost secretar de stat pentru femei și egalitate (în 2018), ea a declarat public că „femeile trans sunt femei, iar bărbații trans sunt bărbați”.

„Un bărbat alb și heterosexual spune cât de periculoasă este ideologia woke și cât de amenințător este să trebuiască să folosești pronume. Ce naiba știi tu despre amenințări, om privilegiat și îngrozitor ce ești”, a postat fratele ei James pe Twitter, potrivit Sky News.

La lansarea campaniei, când a fost rugată să definească ce este o femeie, Penny Mordaunt a răspuns: „Sunt femeie, biologic sunt femeie. Și pot să vă spun că, dacă ai fost în Marina Regală și ai concurat împotriva bărbaților, înțelegi care sunt diferențele biologice dintre bărbați și femei”, potrivit Sky News.