Evenimentul Zilei > International > Cine e femeia care îl va însoți în spațiu pe Jezz Bezos? Are 82 de ani FOTO
Cine e femeia care îl va însoți în spațiu pe Jezz Bezos? Are 82 de ani FOTO

Cine e femeia care îl va însoți în spațiu pe Jezz Bezos? Are 82 de ani FOTO

Prima femeie inspector a agenţiei americane de aviaţie va deveni cea mai vârstnică femeie care a călătorit în spațiu. Miliardarul Jezz Bezos a ales ca Wally Funk să îl însoțească în deplasarea sa în spațiu.

La bordul unui zbor al companiei americane de servicii aerospațiale Blue Origin se vor afla patru pasageri – Jeff Bezos, fratele miliardarului, Mark Bezos, un câștigător al licitației al cărui nume nu a fost încă dezvăluit și o femeie de 82 de ani, pe nume Wally Funk. Femeia va fi cea mai în vârstă persoană care a zburat vreodată în spațiu.

Wally Funk a fost prima femeie inspector a agenţiei americane de aviaţie FAA

Wally Funk și-a dorit dintotdeauna să fie astronaut. Femeia a făcut parte, în anii ’60, din programul NASA „Mercury 13”, unde un grup de 13 femei, care au trecut aceleași teste ca şi astronauții bărbaţi selectați, trebuiau să fie trimiși în spațiu.

„Mi-au spus că am făcut treaba mai bine şi mai repede decât oricare dintre bărbaţi”, a declarat Wally Funk într-un videoclip postat pe contul lui Jeff Bezos la momentul anunţului conform căruia Wally Funk va urma să călătorească în spațiu.

„Am spus că vreau să fiu astronaut. Dar nimeni nu a vrut să mă ia. Nu credeam că voi merge vreodată acolo-sus. Voi iubi fiecare secundă”, a mărturisit Wally Funk.

Wally Funk a fost prima femeie inspector a agenţiei americane de aviaţie FAA. Wally Funk a acumulat 19.600 de ore de zbor în aviație.

Miliardarul Jezz Bezos s-a arătat bucuros pentru Wally Funk, care devine astfel cea mai vârstnică persoană care a călătorit în spațiu. „Nimeni nu a aşteptat atât de mult”, a scris Jeff Bezos pe Instagram. „Bine ai venit în echipaj, Wally”, a mai transmis omul de afaceri.

Când va decola racheta New Shepard

Decolarea rachetei New Shepard este programată pentru data de 20 iulie. Va ajunge la linia Kármán, care marchează începutul spaţiului, de la 100 de kilometri de deasupra Pământului.

Pentru câteva minute, pasagerii vor pluti la gravitație zero și vor observa curbura Terrei, după care capsula va reveni pe Pământ, aflându-se în cădere liberă, însă fiind încetinită de trei parașute și retrorachete chiar înainte de aterizarea planificată în deșertul din vestul Texasului, conform Agerpres.

Racheta New Shepard a companiei Blue Origin a efectuat, cu succes, 15 zboruri de testare.

Petiție împotriva miliardarului Jeff Bezos

În mediul online a fost înaintată o petiție care cere interzicerea revenirii miliardului Jeff Bezos pe Terra, după deplasarea sa în spațiu. Cu doar câteva săptămâni înainte de a zbura în spațiu, calomniatorii lui Jeff Bezos au înaintat o petiție prin care solicită interzicerea revenirii fondatorului Amazon pe Pământ. Textul petiției prevede că cel mai bogat om al lumii este un „proprietar deghizat al unei afaceri de mare succes care se ocupă de vânzarea cu amănuntul”.Textul petiției nu neagă succesul miliardarului, însă prevede că „este, în realitate, un om care se divinizează, interesat de a stăpâni întregul glob”. Inițiatorul petiției sugerează că odată cu deplasarea în spațiu a lui Jeff Bezos, populația are ocazia perfectă de a scăpa de „surplusul de (fapte) rele”. Prin urmare, oamenii ar trebui să profite de contextul dat pentru a împiedica revenirea sa pe Pământ.

„Aceasta ar putea fi ultima noastră șansă de a scăpa de el, înainte ca ei să implementeze microcipurile 5G și să controleze întreaga societate”, mai notează inițiatorul petiției. Prin pronumele „ei”, autorul inițiativei în cauză face referire la gruparea „Epsteinii și Cavalerii Templieri” din care face parte și miliardarul Jeff Bezos, potrivit textului petiției.