Milioane de oameni din întreaga lume și-au pierdut locurile de muncă, miliarde de dolari au fost șterse din valoarea piețelor bursiere, dar mai sunt şi oameni cu noroc cum este şi Bezos.

Jeff Bezos este astăzi mai bogat cu 5,5 miliarde de dolari (4,3 miliarde de lire sterline). Averea sa deținută în mare parte în acțiuni Amazon, a crescut de la 3,9 miliarde de dolari joi, la 120 miliarde de dolari – suficient pentru a cumpăra 188.000 de lingouri standard de aur.

Bezos, în vârstă de 56 de ani, a beneficiat în această săptămână de la cel mai mare boom de pe piața de valori ajutând prețul acțiunilor Amazon să recupereze aproape toate pierderile din această lună pentru a tranzacționa la aproximativ 1.920 de dolari, deși acest nivel a fost ușor în scădere în februarie.

Bezos deține aproximativ 12% din acțiunile Amazon.

Miliardarul s-a salvat de la pierderi mari prin vânzarea din acțiunile sale Amazon în februarie, înainte de criza mondială cauzată de coronavirus. Înregistrările regulamentare arată că Bezos a vândut acțiuni Amazon în valoare de 3,4 miliarde de dolari în prima săptămână a lunii februarie, chiar înainte ca prețul acțiunilor să atingă valori maxime.

Potrivit independent, nu există nici o dovadă că Bezos ar fi acționat în mod necorespunzător vânzând acțiunile sau că a acționat la informații non-publice despre impactul pandemiei. Dar timpul ales pentru manevra sa a fost aproape perfect. Vânzările de acțiuni, care reprezentau aproximativ 3% din participația sa totală, au fost mult mai mari decât a făcut Bezos în lunile anterioare. Şi atunci ce a fost? Noroc sau inspiraţie?