Cinci televiziuni din Republica Moldova, fără licență. Legături cu gruparea Șor-Plahotniuc

Cinci televiziuni din Republica Moldova, fără licență. Legături cu gruparea Șor-Plahotniuc Un nou tip de televiziune este lansat de către cei de la Vodafone. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Probleme pentru cinci posturi de televiziune din Republica Moldova, care rămân în continuare fără licență. În discuție intră SRL „Telesistem TV” (Primul în Moldova, Accent TV), SRL „Archidoc Group” (Orizont TV) și SRL „Telestar Media” (Canal 2 și Canal 3). Canale care au legătură cu gruparea Șor-Plahotniuc.

Plahotniuc, Republica Moldova

Sursa: Arhiva EVZ

Așadar, Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională a decis să refuze acordarea aprobării prealabile pentru investițiile de importanță pentru securitatea statului și să retragă actele permisive pentru emisiile de televiziune și servicii audiovizuale în cazul a trei companii. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Guvernului de la Chișinău.

Cinci televiziuni din Republica Moldova, nefuncționale din cauza legăturilor cu Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc1

„Acestea au încălcat solicitarea consiliului de a furniza dosarul complet de informații, prezentând informațiile și datele unui singur cont bancar, în timp ce dețin 5 și, respectiv, câte 8 alte conturi în diferite bănci. În cazul fiecăreia, au fost identificate tranzacții care confirmă afilierea cu gruparea Plahotniuc – Șor”, se precizează în comunicatul remis de Executivul din Basarabia.

Pe de altă parte, membrii consiliului au dat aviz pozitiv pentru investițiile companiei „Satelrom-TV” SRL (TV Drochia și Drochia FM), în timp ce pentru SRL „Statis TV (Zona M) și SRL „Real Exim” (Radio.md) au fost solicitate prezentarea unor informații mai detaliate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consiliul a mai decis să transmită, de asemenea, o ultimă notificare pentru 36 de companii din cele 88 vizate care nu au răspuns anterior la solicitarea de a prezenta informațiile cerute.

Tot în ceea ce privește deciziile luate de consiliu, acesta a decis să se autosesizeze în cazul a două companii din domeniul strategic de infrastructură energetică. Este vorba despre „Lukoil-Moldova” și „Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaș – Sucursala Chișinău”. În cazul acestora, de curând au avut loc schimbări în structura acționariatului și este obligatorie procedura de avizare, după cum notează siteul jurnal.md.