Evenimentul Zilei > Actualitate > Straturi în cimitir. Cum se cultivă ceapa și salata la Buzău. Video viral
Straturi în cimitir. Cum se cultivă ceapa și salata la Buzău. Video viral

Straturi în cimitir. Cum se cultivă ceapa și salata la Buzău. Video viral

Un cimitr din Buzău a fost transformat de un localnic întreprinzător în grădina proprie de legume. Interesant este că agricultura de cimitir nu e interzisă, spun jurnaliștii de la un ziar local.

Așa că oamenii care au văzut minunea din cimitirul buzoian nu au chemat poliția sau administrația cimitirelor, ci și-au făcut cruce, întrebându-se cine ar putea mânca legume crescute printre morminte.

Ceea ce deocamdată, se pare, n-au aflat, pentru că buzoianul cu inițiativă, probabil nemulțumit de prețul sau calitatea verdețurilor din supermarketuri, nu s-a arătat, ca să-și revendice proprietatea asupra straturilor.

Plantația de ceapă verde și salată a fost descoperită în cimitirul evreiesc din Buzău. Acesta este situat la ieșirea din municipiu, în zona industrială. 

Colegii de la StirideBuzau.ro cred că mica grădină de legume ar putea să fi fost cultivată de îngrijitorul cimitirului, după spusele unuia dintrepuținii evrei rămași în Buzău.

Cât despre temerea altora că ceapa crescută pe lângă gropi le-ar putea face rău, horticultorul Costel Vânătoru a simțit nevoia să le-o liniștească, explicând că, și dacă ajung la piață, ceapa și salata crescute astfel nu pun în pericol sănătatea consumatorilor.