Evenimentul Zilei > Politica > Cifre ora 13. Cine câștigă prezidențialele. Iohannis vs. Dăncilă, procente fără diaspora
Cifre ora 13. Cine câștigă prezidențialele. Iohannis vs. Dăncilă, procente fără diaspora

Cifre ora 13. Cine câștigă prezidențialele. Iohannis vs. Dăncilă, procente fără diaspora

Candiatul PNL și președinte în funcție continuă să conducă în preferințele românilor, dar diferența dintre el și candidata PSD este ceva mai mică pe estimările de vot din țară.

Potrivit cifrelor obținute pe surse de Evenimentul zilei, Viorica Dăncilă a reușit să recupereze un procent din ditanța care o separă de contracandidatul său Klaus Iohannis.

La ora 13, potrivit estimărilor celor care realizează sonajele de tip exit poll, care vor fi prezentate în această seară la ora 21, după închiderea urnelor, Klaus Iohannis a coborât la 58 la sută, în timp ce Viorica Dăncilă a urcat la 42 de procente din intențiile de vot.

Important de precizat este că aceste estimări iau în calcul doar voturile exprimate în interiorul granițelor, deci exclusiv cele din diaspora, unde este probabil, având în vedere rezultatele de la primul tur, ca Iohannis să câștige detașat.

La estimarea anterioară, cei doi candidați pentru Cotroceni se aflau la o diferență de 18 procente, cu 59% pentru Iohannis și 41% pentru Dăncilă.

NEWS ALERT. Prezidențiale 2019. Iohannis sau Dăncilă? Avem CIFRELE pentru 11:30!

Pe analizele ce includ voturile din diaspora, președintele în funcție, Klaus Iohannis, susținut de Partidul Național Liberal, ar avea 60 de procente, în timp ce contracandidata sa, Viorica Dăncilă, susținută de PSD, are 40 de procente.

Prezidențiale 2019. Procentele: Iohannis vs. Dăncilă. PNL își atinge primul obiectiv

Potrivit sondajelor de calibrare pentru exit poll-uri, Klaus Iohannis era creditat cu 69 la sută dintre opțiuni, în timp ce Viorica Dăncilă ar avea 31 la sută din voturi.

Cifrele secrete ale sondajelor! IRES și CURS-AVANGARDE, primele date: Iohannis sau Dăncilă