Evenimentul Zilei > Social > Chirurgii au eliminat o tumora ovariană de 55 de kilograme. Imagini şocante în articol
Chirurgii au eliminat o tumora ovariană de 55 de kilograme. Imagini şocante în articol

Chirurgii au eliminat o tumora ovariană de 55 de kilograme. Imagini şocante în articol

O echipă de chirurgi din Rusia au împărtășit imagini cu o procedură incredibilă: înlăturarea unei tumori de 55 de kilograme care crescuse în pelvisul unei paciente.

Femeia în vârstă de 59 de ani se plângea de dureri și dificultăți de respirație. Tumora era cea care a cauzat pacientului aceste dureri.

„Acest caz nu este unic”, a declarat pe Facebook personalul Spitalului Clinic din Moscova. „Chirurgii noștri nu se întâlnesc prea des cu tumori astfel de mari. Motivul este adesea o întârziere unui control medical datorită neglijenţei pacientului. Astfel de tumori  apasă asupra intestinelor, stomacului și diafragmei, provocând disconfort și durere, dar pacienții cred că totul va dispărea de la sine”.

Potrivit CEN, chirurgul principal Dmitry Aryutin a efectuat operaţia cu succes. S-a constatat că tumora era benignă, iar pacientul s-a stabilizat și se descurcă bine cu recuperare.  Tumorile benigne au o creștere lentă și nu se răspândesc în alte părți ale corpului, dar cauza lor exactă nu este întotdeauna cunoscută, potrivit departamentului de oncologie ginecologică al Universității din Colorado.

Tumora masivă de 55 de kilograme a fost eliminată de către chirurgi. Imaginile au fost publicate de Spitalul nr.29 din Moscova.