Evenimentul ZileiActualitateChinezii nu s-au uitat la bani când au cumpărat unii dintre cei mai buni fotbaliști ai lumii. SUMA URIAȘĂ pe care au cheltuit-o asiaticii pe piața transferurilor

Chinezii nu s-au uitat la bani când au cumpărat unii dintre cei mai buni fotbaliști ai lumii. SUMA URIAȘĂ pe care au cheltuit-o asiaticii pe piața transferurilor

Chinezii nu s-au uitat la bani când au cumpărat unii dintre cei mai buni fotbaliști ai lumii. SUMA URIAȘĂ pe care au cheltuit-o asiaticii pe piața transferurilor
„Migrația” unora dintre cei mai buni jucători din lume în China, în ultimul an, i-a costat pe asiatici cu peste 283 de milioane de dolari față suma înregistrată în 2016.

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a anunţat că echipele din China au cheltuit peste 450 de milioane de dolari pentru transferurile de jucători în ultimul an, având o creștere de a cheltuielilor de 283 de milioane faţă de situaţia din 2015.

Însă, chiar și după această sumă cheltuită, China nu ocupă nici măcar podiumul pe piața transferurilor. Asiaticii se află pe locul cinci pe piața transferurilor, după Anglia, Germania, Spania şi Italia. Cert este că fotbalul din China a crescut enorm în ceea ce privește investițiile: în 2013, cluburuile au cheltuit 27,8 milioane de dolari, în 2015 s-a înregistrat suma de 168,3 milioane de dolari, dar în 2016, asiaticii au avut o creștere de până la 451,3 milioane de dolari.

În această iarnă, argentinianul Carlos Tevez a devenit cel mai bine plătit jucător din lume! „Apașul” are un salariu anual de 40 de milioane de dolari, la formația Shanghai Shenhua. În prima ligă chineză se regăsesc alte nume sonore din fotbal, precum: Oscar, Axel Witsel, John Obi Mikel, Hulk, Ezequiel Lavezzi, Demba Ba, Jackson Martinez, Gervinho, Ramires, Alex Teixeira, Graziano Pelle, Paulinho, Papiss Cisse, Stephane Mbia, Fredy Guarin, Obafemi Martins, Burak Yilmaz, Renato Augusto sau Jadson.

Nici la nivel de antrenori, Superliga din China nu stă rău. Jumătate dintre echipele din primul eșalon sunt antrenate de tehnicnei celebri ai Europei:

  • Felix Magath (Shandong Luneng)
  • Fabio Cannavaro (Tianjin Teda)
  • Sven-Goran Eriksson (Shenzhen FC)
  • Luiz Felipe Scolari (Guangzhou Evergrande)
  • Manuel Pellegrini (Hebei China Fortune)
  • Gus Poyet (Shanghai Shenhua)
  • Andre Villas-Boas (Shanghai SIPG)

 


Accesează: