Chiliman nu pleacă din PNL: Rămâne simplu membru de partid. Colegul Popescu a recurs la Curtea de Onoare și Arbitraj

Chiliman nu pleacă din PNL: Rămâne simplu membru de partid. Colegul Popescu a recurs la Curtea de Onoare și Arbitraj

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman nu-și va da demisia dijn PNL după debarcarea sa din fruntea PNL București, în urma unei decizii aprig constestate a Consiliului Național Executiv al acestui partid, au declarat pentru EVz, surse liberale. De altfel, colegul său mazilit din fruntea PNL sector 2, Dan Cristian Popescu, a depus astăzi, la Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL o contestație prin care cere explicații și motivația statutară care a stat la baza demiterii lor de la conducerea celor două organizații, semn că liberalii reduși la statutul de simpli membri de partid nu au de gând să se dea plecați din PNL fără luptă.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a anunţat, în această după-amiză, că îşi dă demisia de onoare din Biroul Politic Central al PNL şi că preferă să rămână simplu membru al partidului.

“Sunt dator să-mi termin treaba cu care am fost învestit de cetăţeni”, a spus Chiliman, adăugând că rămâne o prioritate pentru el înfrângerea actualei Puteri “abuzive” şi “corupte” prin vot şi că va face ce depinde de el pentru victoria USL şi, implicit, a PNL în alegerile locale din Bucureşti.

Chiliman a precizat că nu mai aşteaptă explicaţii şi nu va contesta înlocuirea de la şefia PNL Bucureşti. “Nu-mi doresc cu orice preţ funcţii politice”, a susţinut el.

Ne puteți urmări și pe Google News

În schimb, colegul său, Cristian Popeescu a recurs la Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL unde a depus o contestație pentru a fi repus în fruntea PNL sector 2.  “Eu am depus-o deja. Știu că și domnul Chiliman. Nu știu dacă și domnul Geani Dinu”, ne-a declarat Cristian Popescu, referindu-se la contestarea demiterii sale la Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL. Totuși, până la această oră,  acest for nu a primit nici o sesizarae din partea edilului de sector 1, ne-au precizat surse din acest for. În apărarea  sa, Popescu susține că nici până acum nu șție motivele pentru care a fost sancționat și că vrea să afle motivele statutare care au dus la decizia debarcării sale din fruntea PNL Sector 2. ”Conform statutului PNL nu poți suferi o astfel de sancțiune decât dacă ai făcut ceva grav, rău pentru partid. Vreau să știu ce rău am făcut. Până și președintele Crin Antonescu a spus că nu este vorba de vreo sancțiune. Și atunci ori se sancționează și se spune dacă am făcut ceva, ori se revine asupra deciziei”, a mai declarat Cristian Popescu, acum simplu membru PNL. Întrebat în cât timp estimează că va primi un răspuns de la Comisia de Onoare și Arbitraj a PNL, el a apreciat că abia după alegerile locale speră că va fi reglementată situația la București, sugerând că în prezent, Antonescu nu are niciun interes să riște să piardă din mână frâiele organizației înainte de locale, reinstalându-l la cârmă pe Chiliman. Curtea de Onoare şi Arbitraj este instanţa supremă a partidului având atribuţii privind respectarea prevederilor Statutului şi a Codului Etic al PNL, soluţionarea contestaţiilor privind sancţiunile disciplinare, dar și a celor privind învestirea candidaţilor, alegerile interne, alegerea delegaţilor la Conferinţe sau la Congres. Deciziile Curţii de Onoare şi de Arbitraj, precum şi deciziile Consiliilor Teritoriale de Arbitraj rămase definitive sunt obligatorii pentru toţi membrii PNL, precum şi pentru toate organismele de conducere ale partidului.