Evenimentul Zilei > Actualitate > Chelneriţa de la Apele Române şi-a dat demisia. Scandal cu inginerul Gabi Musteață
Chelneriţa de la Apele Române şi-a dat demisia. Scandal cu inginerul Gabi Musteață

Chelneriţa de la Apele Române şi-a dat demisia. Scandal cu inginerul Gabi Musteață

Chelneriţa de la Apele Române şi-a dat demisia la puţin timp după dezvăluirile jurnaliştilor de la recorder.ro, în timp ce inginerul Gabi Musteaţă – care a demascat angajările politice de la ANAP – a plătit cu locul de muncă, postul său fiind desfiinţat.

Chelneriţa de la Apele Române şi-a dat demisia. Scandal cu inginerul Gabi Musteaţă. Tânăra Simona Iancu fusese angajată inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad. Fusese angajată deşi nu ştia diferenţa dintre malul stâng şi malul drept al unui râu.

În cele din urmă, dezvăluirile despre angajările politice de la Apele Române au convins-o să-şi prezinte demisia. Gabi Musteaţă va da compania în judecată după ce postul lui a fost desfiinţat.

Chelneriţa de la Apele Române şi-a dat demisia

„Potrivit surselor noastre, fosta chelneriță angajată pe postul de inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia după apariția materialului Recorder.

Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice și a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat și el din instituție după ce postul i-a fost desființat.

Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou și laptopul de serviciu cel târziu până în ora 15:30. Acum speră să își câștige dreptatea în instanță, după ce a contestat desființarea subită a postului pe care îl ocupa.

Gabi Musteață plăteşte curajul cu postul. Pentru moment…

În ciuda declarațiilor publice ale membrilor de la vârful guvernului, care au promis că vor face dreptate la Apele Române, nimeni nu a încercat să îl păstreze în sistem pe Gabi Musteață, un inginer cu 25 de ani de experiență.

Singurul care a rămas pe poziții e directorul Petru Avram, vicepreședintele PNL Iași. Avram face mai departe jocurile la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și a decis, în numele instituției, angajarea celor mai buni avocați din Iași specializați în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteață să câștige în instanță și să revină la Apele Române.

Avocații vor fi plătiți din bani publici, deși instituția are angajați juriști a cărora sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, așa cum s-a și întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor juriști din exterior este că cei din instituție sunt prea ocupați”, se arată pe myrecorder.

Tânăra care atras atenţia asupra neregulilor de la Administrația Națională Apele Române a lucrat ca ospătăriţă. Ulterior, ea a fost manager de cafenea şi manichiuristă.

A fost angajată la Primăria Vatra Moldoviţei 3 zile și spune că a terminat Facultatea de Chimie. Cu această experienţă, ea a fost angajată ca inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

rowater.ro